Højenergisk blitzkrieg på Rising

Strobelys blitzede i ryggen på The Entrepreneurs i den 45 minutter lange koncert  (Billede fra The Entrepreneurs Facebook-side)
Strobelys blitzede i ryggen på The Entrepreneurs i den 45 minutter lange koncert (Billede fra The Entrepreneurs Facebook-side)

Mens solen gik ned i ryggen på publikum, ankom flere og flere til Rising-scenen mandag aften klokken 23. I modsætning til koncerten med De Underjordiske få timer tidligere var det tydeligt, at publikum nu var nået til det punkt på Roskilde Festival-døgnet, hvor festen lokkede og et par dråber var røget indenbords. Man kunne derfor frygte, at stemningen ville blive heraf.

Men da danske The Entrepreneurs gik på scenen havde bandet publikums fulde opmærksomhed. De lagde hårdt ud med deres anden single It Strikes Again, Love, der ligesom mange af deres andre sange er kendetegnet ved et forpustende højt tempo. Det kan derfor også undre, at Roskildes nye “high energy”-mærkeordning ikke var blevet vedhæftet lige netop denne koncert.

I koncertens andet nummer sang den kasketbeklædte forsanger, Mathias Berthelsen, “I’m unable to stop”. Og det virkede også som om, at bandets energi var uudtømmelig. Badet i blitzende strobelys havde The Entrepreneurs i aftenens anledning inviteret en trommeslager med, som under hele koncerten sad foroverbøjet og i konstant head-bangende bevægelse.

Bandets energi var i sig selv et højdepunkt, og det var umuligt ikke at lade sig rive med. Midt i koncerten spillede The Entrepreneurs et covernummer af John Maus’ Believer, hvor Mathias Berthelsens vokal nærmest lød som Brandon Flowers fra The Killers. Berthelsens vokal var i øvrigt imponerende kraftfuld og formåede hele tiden at skære igennem den ellers voldsomme lydmur. Men aftenens og publikums højdepunkt var helt sikkert The Entrepreneurs’ førstesingle Brutal Summer, som bandet blev booket på. En stor del af publikum kunne synge med på omkvædet, og da The Entrepreneurs endelig blev nødt til at stoppe, stod man tilbage med følelsen af at have været vidne til et band, som ikke har spillet sin sidste koncert på Roskilde Festival.

Desuden er det også ret cool og overlegent, at man som et forholdsvist lille opvarmningsband forlader scenen og kommer tilbage for at give et ekstranummer. Det vidner om et band, der er meget bevidst om sine kvaliteter, og de skal nok komme langt.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *