Genrespot: Hvad er soca music?

2014-11-02 17.01.36

Sidste uge lavede jeg en liste over nogle af de hotteste dancehall-numre på Jamaica lige nu. I dag skal vi høre mere musik fra Caribian. Jeg sætter fokus på musikgenren soca og lister de største og bedste soca-hits lige nu. Soca music er en populær musikgenre i landet Trinidad and Tobago, der består af to øer nord for det nordøstlige Venezuela. Jeg er vild med soca music. Det er en form for elektronisk-tenderende kalypsopop.

Lad os lige starte med det her nummer af Amrika. (PS. flot gif, ik? Jeg har selv lavet den, da jeg var i den Dominikanske Republik i sommer :) )

Amrika – Ride It

Soca er en sammensætning af ordene soul og calypso. Visse steder på nettet kan man læse, at det kommer af en sammensætning af amerikansk soul og calypso, men det er vist ikke sandt. Det er derimod et akronym for “the soul of calypso”.

Har du fået gang i dine fødder? Ikke helt endnu? Så hør ‘Do Wuh Yuh Want’ med Patrice Roberts.

Patrice Roberts – Do Wuh Yuh Want “2015 Trinidad Soca”

‘Doh Fraid’ er også et stort hit lige nu i soca-verden. Man forstår hvorfor. Hvem bliver ikke i godt humør af de akkorder?

Fay-Ann Lyons & Bunji Garlin – Doh Fraid

Soca går tilbage til 70erne og 80erne. Garfield Blackman a.k.a. Lord Shorty omtales ofte som ophavsmand til genren.

Lord Shorty – Indrani

Lord Kitchener tæller derimod som den, der gjorde genren populær i det caribiske øhav. Angiveligt fordi det var tanden mere sexet end Lord Shortys version.

Lord Kitschener – Sugar Bum Bum

Okay, nok historie. Tilbage til det nye hotte socapop. Her har vi ‘Remedy’ med Machel Montano, der muligvis er den mest “poppede”, som i: populære, socamusiker i Trinidad and Tobago. De sidste fire år i træk har han fundet den prestigefulde titel “International Soca Monarch“, som man får ved en stor soca konkurrence under karnevalet i T&T. Konkurrencen foregår på Carnival Friday (aka Fantastic Friday)!!! Hvem vil med??

Hør hvordan poppen løber som tyktflydende harpiks ud af alle folder i den sang! Faktisk er det sådan, at de store soca musikere typisk udgiver deres hits, når karnevallet nærmer sig. På den måde kan de regne med større succes under konkurrencen.

Hvis man gerne vil følge med i soca music, kan jeg anbefale følgende sider: Socanews, Flagz Radio og Tempo!. Jeg kan også anbefale YouTube-kanalen Soca Music.

Soca music har selvfølgelig en lang række subgenre. Herunder power soca, der kører i et højere tempo med 160 bpm, og groovy soca, der kører i et langsommere tempo. Er der nogen af jer, der lytter til soca? Er det noget, I har lyst til at høre mere af på bloggen? Smid dine tanker i kommentarsporet. God kalypsoweekend!

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Super godt og informativt post. Vildt cool og spændende musik-genre – som jeg ALDRIG har hørt om før! Fedt at få “ørerne” op for noget anderledes musik. :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?