Marquis Hawkes – ‘Life Struggles’

På blot to år er den britiske, Berlin-baserede producer Marquis Hawkes steget så meget i graderne ud fra ingenting, at man lytter grundigt efter, hver gang han har nye produktioner ude. Han er til dagligt primært at finde volden hos det skotske Dixon Avenue Basement Jams-imprint, hvor det indtil videre er blevet til fire udgivelser, siden pladeselskabet åbnede sine døre i 2012.

Nu er Marquis Hawkes aktuel med nummeret Life Struggles, der er at finde eksklusivt på Dj-Kicks’ seneste mixtapealbum, denne gang kompileret af Will Saul. Til trods for titelnummerets associationer besidder Life Struggles et varmt groove, hvis moduleringer igennem hele nummeret sender referencer til french house-stilen fra 90’erne, og særligt Daft Punks måde at klippe og modulere i det bærende groove (tænk Thomas Bangalther på solo-ep’en Trax On Da Rocks). Groovet opretholdes af langtrukne hi hats og en kvindevokal, der repetitivt over nummeret fremstøder ordene funk og baby, marineret i ekko. Der er ikke meget life struggles over dette nummer, og hvis der er, skal det ses som en hyldest til de kære små struggles, der for det hele til at gå rundt.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *