Søndagsvenner vender tilbage på årets første sommerdag

Fra et areal, der næsten kan matche en hel fodboldbane, har man de sidste par dage kunnet høre lyden af stressede boremaskiner, opslåede pavilloner, tømmer der banker imod hinanden og lydanlæg, der bliver testet i solen. Efter ni måneders fravær er det på søndag igen tid til sommer, hvis man følger kalenderen, og med sommerens komme betyder det samtidig, at Søndagsvenner, efter ligeså lang tids fravær, igen er klar på at forskønne dine søndag.

Søndagsvenner, der med stor succes startede op sidste år og siden da har huseret på Refshaleøen, er et multi-udendørsarrangement, der kombinerer sommersolen og søndagsstemning med dj’s, masser af forskellige boder og en lang række underholdningsmuligheder. Bag holdet finder man en lang række unge mennesker, der med inspiration hentet fra Berlin og Mister Sunday fra New York, ønsker at etablere et event, der over en hel dag kan anvendes ligesom det er ønsket af den individuelle. Nogle mennesker kan komme og danse videre hvor de slap lørdag nat, mens andre kommer ned om aftenen og griller pølser, mens en dj spiller ambiente tunes fra den lille scene. Et tredje sted er der en lang række aktiviteter, som skifter fra gang til gang. Tidligere har man kunnet spille på en Nintendo 64-konsol, mens der andre gange er etableret et yoga-hold.

At det kan mærkes på mennesker, at Søndagsvenner igen står for skud, er ingen overraskelse. På trods af at København tilbyder mange forskellige aktiviteter for lægmanden på en almindelig søndag, forvandler Søndagsvenner ugens sidste dag til noget ekstraordinært. Det kan både afspejles i arrangementets popularitet og den seriøsitet møder afslappethed, der florerer i og om arrangørerne. Endnu en gang er musikprogrammet tætpakket, både med djs der spiller dansable, beats samt djs der skaber et afslappet soundtrack til en omgang petanque – tænk Stella Polaris-stemning, i en lidt mindre skala.

På søndag kan man høre danske djs som Stefan Mathiesen (kendt fra Cluster-festerne), dj, producer og ven af bloggen Daniel Savi samt to af bagmændene, Jonas Rotne og Mikkel Ulriksen. Arrangementet er som tidligere gratis, og det varer fra klokken 10 til midnat.
Facebookevent.

Tre af arrangørerne var desuden gæster i fredags hos Dunkel Radio, der til daglig huserer på Universitetsradioen 95,5 FM. Her snakkede de lidt om Søndagsvenner, om motivationen og inspirationen bag. Lyt til det forneden.

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Kasper says:

    Jeg er helt vild med Søndagsvenner! Faktisk i sådan en grad, at jeg har skrevet et lille indlæg om, hvad Søndagsvenner går nærmere ud på: http://www.guidekbh.dk/sondagsvenner-far-dig-ud-af-sengen-pa-ugens-syvendesovende-dag/

    :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?