Owen Pallett – long time no see. Now see!


Et gensyn efter Long time no see giver lige så tit skuffelser som glæder. Efter at have lyttet til singlerne gående forud for den canadiske violinvirtuos Owen Palletts kommende og længe ventede opfølger til 2010s fænomenale Heartland lander jeg lidt diffus midt mellem.

Fredag morgen offentliggjorde Pallett de første to sange fra In Conflict (ude 12. maj). To numre i kontrast til hinanden. “On a Path” binder bro til de tidligere Pallett-udgivelser. Heartland tog mig med storm, da det konceptuelle værk udkom i vinteren 2010 og især på Palletts efterfølgende turneer rundt i Europa. Med intet andet end sin violin og sine looppedaler frembragte Pallett det års mest rørende kompositioner – Heartland toppede min årsliste og koncerten på Lille VEGA står stadig som en fremragende oplevelse.

Tilbage til de nye numre. “On a Path” er et enkelt popnummer for violin med skiftesvist melodisk bue og rytmisk pizzicato spil. Det mangler den rørende og umiddelbare “hvad er det”-faktor fra Heartland og skuffede mig egentligt rimelig meget. Fordi det ikke bragte noget afgørende nyt med sig og bare var mindre godt end det foregående.

Men der var jo to nye numre fra Pallett – heldigvis! Det andet, “The Riverbed” er langt fra Heartland: tempoet er højere, piskende, vokalen er ikke i fokus som historiefortæller, men på niveau med de nærmest pulserende trommer. De frembringer en aggressiv dramaturgi i sangen ganske langt fra Palletts forudgående meget fint nuancerede og nænsomt følende passager.
“The Riverbed” bringer afgørende nyt til Pallets univers. På den måde undgår nummeret at konkurrere mod de gamle favoritter og står i stedet som sin egen triumf. Vi er spændte på det næste fra canadierens fine hænder.

In Conflict lander den 12. maj via Domino Records. 

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *