Innerspace Halflife – Orbital Maneuvers

Begrebet Chicago house vækker for mange nostalgikere minder om en by, der foruden pladeselskabet Trax Records, radiostationen WBMX samt klubberne The Box og The Power Plant emmede af farverig house, fuld på sjæl, energi og vokal, måske bedst eksemplificeret af Frankie Knuckles’ Your Love eller Chip E.’s Time To Jack. Mere end tyve år er passeret siden Jesse Saunders udsendte On & On, der måske/måske ikke var den første vinyludgivelse af housemusik, og efter flere turbulente år med op- og nedture er det en ny version og generation af Chicago house, vores radar opfanger.

Bibliotekaren og house/techno-produceren Hakim Murphy er en af de forreste navne i dette kuld, som igennem snart et årti har været bannerfører for den nye houselyd, Illinois’ største by har leveret, mere rå end tidligere og i tæt fusion med techno, musikken der voksede sig stor i nabostaten Michigans største by Detroit. Foruden at være soloproducer opererer Murphy også side om side med bysbarnet Ike Release i Innerspace Halflife, mens han også står bag de to pladeselskaber Synapsis Records og Machining Dreams.

Nu mødes sidstnævnte label påny med Innerspace Halflife, et møde der materialiserer sig i ep’en Orbital Maneuvers, en ep der med organiske synth lines, atmosfærisk lyd og ambient beats er meget påvirket af de to produceres fascination af det ydre rum, ligesom duoens navn afslører det. Ep’en består af fire numre, der hver har stor individuel karakter, men deler et fælles udtryk for the infinete possibilities, som de selv kalder det. Ep’en er lige på trapperne, men kan streames nedenfor.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *