Fredagsklasikkeren: Like Some Dream (I Can’t Stop Dreaming) (1993)

Det er blevet fredag igen, og dermed også tid til et nyt tema, der på Regnsky stadig tager sine spæde skridt. Ja, hvis dette tema, Fredagsklassikeren, var et menneske, havde det måske lige lært at gå. Eller stå op. Jeg ved ikke helt.

Jeg var egentlig ikke meget for at gøre dette, at dele lige præcis dette nummer, så jeg ledte i lang tid efter andre alternativer, men jeg går ud fra at der ikke rigtig er nogen vej udenom. Grunden til min tøven kommer af, at dette track simpelthen er en af mine favoritter – min bombe at smide, når jeg en sjælden gang er ude og spille. Nummeret hedder Like Some Dream (I Can’t Stop Dreaming) og kommer fra den excentriske, Californien-via-Taiwan-via-Californien-baserede disco- og house-producer/sampler Daniel Wang. Jeg elsker dette nummer, energien og magien, og jeg elsker Daniel Wang. På sådan en ‘jeg beundrer manden rigtig meget’-typen.

I stedet for at færdiggøre sine skolepapirer, da han studerede i New York, flygtede Daniel Wang ud i klubmiljøet, dansede hele natten væk og dannede en del venskaber i løbet af affæren. Disse venskaber var Wangs gate-way ind i producerlivet, og hans første resultat kom i 1993, da han udsendte denne smasker (jeg ved, at der for mit vedkommende nogle gange går inflation i ordet ‘smasker’, men ved dette nummer finder ordet sig helt klart til rette). Langt størstedelen af alle komponenter i dette track kommer fra samples, og på mange måneder revolutionerede og pioneerede Wang sampler-metoden, hvorfor han den dag i dag stadig er meget relevant og eksempelvis har været vært for en Red Bull Music Academylecture. Ironisk nok har Daniel Wang aldrig helt haft nemt ved at tage imod rosen for sine evner som disco-sampler – ‘det var jo ikke mig, der lavede musikken’ – men det skal ikke holde os fra, at hylde ham eller gå på weekend med manér.

God weekend.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *