Made in Denmark 2014

Først og fremmest: Godt nytår! Vi har for nylig sagt farvel til 2013, og hvad der nu har fulgt med af utallige, afsluttende årslister for det år, som er gået. Jeg vil derfor skåne jer for endnu en af dem og i stedet kigge fremad. Hvilke navne kan få deres store gennembrud i 2014, og hvilke mindre navne vil så småt begynde at spire og måske gribe fat i en større lytterskare i det nye år?
Jeg har samlet en liste med otte danske navne. Listen er en blanding af lidt større navne, som har potentiale til endnu mere, og mindre navne, som, jeg synes, fortjener en bredere kendskabskreds.

The Attic Sleepers:
Mathias Barfod Boll og Matias Knigge Laursen udgør tilsammen indiepopduoen The Attic Sleepers. De udgiver deres debutalbum først på året, og jeg har personligt høje forventninger til bandet, hvis største kvalitet ubestridt er spillet på de store følelser gennem Mathias Barfods overraskende omfavnende vokal, som især på nummeret ‘Lines’ udviser en kuldegysfremkaldende skrøbelighed. Hør ‘Lines’ i en liveversion opdaget i Viktoria Studio i København herunder.

The Attic Sleepers – Lines

Betting On The Mouse:
Jeg var så uheldig at misse dem på Trailerpark Festival i sensommeren, men derfor fortjener de stadig en plads på listen. Kvartetten Betting On The Mouse udgav i foråret 2013 et ganske fremragende debutalbum, men de har endnu ikke helt slået igennem i den grad, som deres talent ellers berettiger til. Bandet med sangerinde Martha Marie Skou i spidsen præsterer at skabe en helt unik intimitet, som man sjældent oplever på en indspilning. Denne intimitet kan blandt andet mærkes tydeligt på den nærmest messende ‘One Lover’ fra det selvbetitlede debutalbum.

Betting On The Mouse – One Lover

Blaue Blume:
Denne kvartet behøves vel nærmest ikke nogen introduktion efter deres semigennembrud i 2013, og vi har da også omtalt dem tidligere her på Regnsky. Jonas Smiths særprægede vokal gør Blaue Blume til et særdeles interessant bekendtskab, som er godt på vej mod deres reelle gennembrud i det nye år. Jeg er klar over, at jeg måske er et par dage for sent på den, men I får alligevel lige “On New Years Eve,” som – for lige for en stund at vende tilbage til de føromtalte årslister for 2013 – rangerer i en top tre for mit vedkommende.

Blaue Blume – On New Years Eve

Emilie Ramirez:
Den unge gymnasieelev Emilie Ramirez skal spille dobbeltkoncert sammen med netop Blaue Blume den 17. januar på Ideal Bar i København, og der skal lyde en klokkeklar anbefaling herfra, hvis man tilfældigvis befinder sig i købstaden den pågældende fredag. Emilie Ramirez er i besiddelse af en gudsbenået soulvokal, som vil kunne gøre de fleste sangerinder jaloux. Hendes debut EP skulle eftersigende være undervejs, men allerede nu kan man downloade et mixtape bestående af fire numre gennem hendes hjemmeside. Mixtapet er en sand showcase i den 19-årige sangerindes store potentiale, og især på ‘Mr False Pretense’ blæses man nærmest væk af den kraftfulde vokal.

Lyt til mixtapet her:

Furns:
Furns er endnu et projekt, som vi tidligere har omtalt her på siden, men siden da er der sket en del for bandet. Blandt andet er deres nummer ‘Haunt Me’ blevet et vaskeægte Youtube-hit gennem den anerkendte kanal “Majestic” med over 200.000 afspilninger, hvilket må siges at være flot for så ung og relativt særpræget en duo. Men Mathias Dahl Andreasens stilsikre produktioner og Monika Faludis evigt skønne vokal har fortjent den store succes, og de kunne meget vel slå igennem for alvor med deres friske og bølgende lyd.

Furns – Haunt Me

Mountains & Parachutes:
Her er der tale om en aarhusiansk kvartet, som så sin spæde start så sent som i foråret 2012. Mountains & Parachutes har noget atypisk to ligestillede forsangere i form af Jacob Grosen og Simon Nørager, som desuden findes på henholdsvis bass og keys. Det giver bandet en mulighed for at skabe en helt særlig harmoni i deres numre, som de udnytter til fulde på især efterårets udgivelse ‘Setting Sun’. Genren kan vel betragtes som noget i retning af energisk stadionrock med et snært af festlig løssluppenhed, men lyt selv herunder.

Mountains & Parachutes – Setting Sun

Penny Police:
Når Marie Fjeldstad laver musik, kalder hun sig Penny Police. Det har hun gjort i nogle år nu, og hun vil til efteråret 2014 udgive sit andet album. Med en spinkel stemme, velskrevne tekster og enkel produktion er Penny Police et eksempel på, hvor relativt nemt man kan skabe god popmusik. Det er melankolsk til grænsen og følsomt, som popmusik bør være det, og med sidste års EP “Sink or Sail” lavede hun en af årets ubestridt bedste udgivelser. Men nu har jeg jo lovet at se fremad, så med en opfordring til at lytte til “Sink or Sail” vil jeg præsentere nummeret ‘Heavy Hearts’, som vil være at finde på den unge kvindes kommende album.

Penny Police – Heavy Hearts
http://www.youtube.com/watch?v=A-_D9Pi6UQ8

Rosenthal:
Rosinen i pølseenden bliver københavnske Jeppe Kiel Revsbechs soloprojekt Rosenthal. Rosenthal hører til i den efterhånden altomfavnende drømmepopgenre, men modsat andre artister, som måske fejlagtigt klassificeres inden for genren, hører Rosenthal uomtvisteligt til i kategorien. Dette er nok en af de kunstnere, jeg forventer mig allermest af baseret på blot to sange på Soundcloud. For allerede nu formår han at skabe interessante lydlandskaber, som får lytteren til at drømme sig ind i hans finurlige univers af reverbs og referencer til 90’ernes nordvestlige USA, der som bekendt ligger mit hjerte meget nært.

Lyt til Rosenthals to numre Afraid of Stairs og Lashes her:

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Peter T. says:

    Jeg synes der mangler et par navne på den liste:

    Kaskelot, Heimatt, Velvet Mornings & Annasaid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?