Elektroniske opdateringer – Føljetonudgaven. Dag 4

Hen over efteråret og vinteren har jeg gået og samlet på elektroniske numre, jeg ville præsentere for jer. Nu poster jeg dem en efter en, hver anden dag, de næste tre ugers tid. Alle er tracks, der i mine øjne siger noget om udviklingen i elektronisk musik de seneste tre-fire måneder.

roly-porter-life-cycle-stream-9.31.2013

Roly Porter – Birth
Life Cycle of a Massive Star · oktober · Subtext

Roly Porter, der tidligere var den ene halvdel af basduoen Vex’d, lavede en af 2011’s absolut bedste albums, nemlig den vidunderlige Aftertime (som jeg i sin tid skrev lidt om her). Nu har han igen begået et mesterstykke med Life Cycle of a Massive Star, der desværre er blevet overset i de danske medier. Porter går meget tæt på den klassiske musik i sin tilgang til komposition (i mit indlæg sammenlignede jeg ham med den amerikanske komponist Charles Ives). Hør nummeret ’Birth’. Først rumsterer det foruroligende i dybet. Så vokser en ren kraft frem, mildnes kort og flakker i mørket, inden den springer i luften og verden begynder: Violinerne summer, en sagte stemme kalder og en fast rytme fæstner sig. Hvis du er klar til at høre en stjernes skabelse, så lyt med.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *