Trailerpark Festival: Regnsky DJ-set, dayparties og konkurrence om dagsbilletter

Trailerpark Festival 2013 Logo

Det er ingen hemmelighed, at Regnsky er overordentligt og evigt glade for københavnske Trailerpark Festival. I år er naturligvis ingen undtagelse, for med sin evige finger på pulsen har festivalen indfanget nogle af Regnskys ubetingede favoritter fra foråret i Blaue BlumeBeastie Respond og Cancer. Selvfølgelig suppleret af shows fra stærke Trailerpark evergreens som Vinnie Who (for fjerde festival i træk!), When Saints Go Machine og . Samtidig har festivalen i år skaleret ned, så området nu indbefatter to scener i stedet for tre. Det tror vi er en vanvittigt god idé, da det giver en noget mere samlet og fællesskabsorienteret oplevelse at være mange på et lille område end den samme størrelse publikum på et stort område.

Regnsky DJ-set fredag aften
I år besøger Regnsky ikke kun festivalen som gæster. Trailerpark har inkluderet os i gruppen af resident-dj’s ved siden af Mads Axelsen, Rosa LUX og Najaaraq aka Classic Viv blandt andre – det er vi enormt stolte af. Det betyder, at alle fem Regnsky-skribenter går sammen om at lave et dj-set med diversiteten mellem elektronisk musik og alternativ rock. Vi dj’er fra 17-18 (før Zulu Pearls går på) og fra 19-20 (før CTM spiller) på den lille scene (Rebel Stage) i Skatehallen, som også huser hovedscenen Royal Stage. Det bliver Regnsky classics og helt nye ting opdagelser i en nok ret eklektisk stil. Fem dj’s bag pulten!

Konkurrence om dagsbilletter
Igen i år er vi så heldige at kunne udlodde billetter til festivalen. Vi har 3×2 dags-billetter på højkant, og for at vinde en af dem, skal du sende en mail til Regnsky, hvor du skriver, hvilket band du glæder dig særligt til at se på årets festival. Så trækker vi lod mellem de tilmeldte og giver vinderne to billetter til den dag, hvor deres favoritband spiller. Husk at skrive dit fulde navn, og at sende dit svar til eva[@]regnsky.dk (fjern klammerne) senest onsdag den 31. juli.

Retardedly Bop holder dayparties på Trailerpark
Konkurrencen er arrangeret i samarbejde med Retardedly Bop. Retardedly Bop er en platform for deling af musik, som gennem foråret har optaget adskillige fine, alternative livevideoer med danske bands, og nu præsenterer de to dayparties fredag og lørdag på Trailerpark Festival.
Dayparties har tidligere været isoleret til at finde sted på SPOT Festival i Aarhus – jeg kan i hvert fald ikke komme på nogen tidligere i København, men jeg bifalder turen over bæltet. Konceptet er simpelt og svært ikke at elske: før en egentlig festivaldag begynder, spiller musikken på en lidt mere afdæmpet måde. Dayparties er mere kaffe end fadøl, og mere akustisk guitar end samplere. Sådan er det også til Retardedly Bops dayparties på Trailerpark Festival, hvor to af de acts, jeg glæder mig mest til at se på Trailerpark festival spiller.

Mest begejstret er jeg for Halasan Bazar. Det australsk/norsk/engelsk/danske band Halasan Bazar spiller til daypartyet fredag kl. 14, og udgav i april deres albummet Space Junk, hvorfra singlerne “Sometimes Happy, Sometimes Sad” og “You & I” allerede har repræsenteret det Københavnsk bosatte psychpop-band hos både Pitchfork, Soundvenue og et væld af internationale blogs. Halasan Bazars folkede tag på psychpop-genren inddrager både 60‘ernes orgel og twangy guitarer, men kvintettens musik bliver aldrig tilbageskuende. I stedet fremstår de skæve produktioner både velskrevne og velspillede, mens produktionen er charmerende lo-fi – og harmonierne pilskæve! Men det fungerer – især live og især på min ubetingede favorit fra albummet, den charmerende “Live Without Love”.

Til daypartyet fredag spiller Halasan Bazar, Penny Police og Virgin Suicide. Adgang med Trailerpark armbånd.

Anbefaling nummer to går til Waldo & Marsha. Det otte mand høje band gav mig en af mine bedste oplevelser på sidste års Trailerpark Festival, men har siden da udgivet debuten Zoo. Den plade har vi ikke nået at omtale på Regnsky, og det er en fejl. For sang på sang fra Waldo & Marsha garanterer om et personligt, men historisk velresearchende band, der kan sin Cocteau og Slowdive, men også får egne følelser ud i musikken. Lyt bare til singlen, og min favorit, “Circular Surprise”. Med hvirvlende guitarer, himmelfarende synthmelodier og wall-of-sound-lyd stormer de otte unge drenge imod lytteren på bedst tænkelige måde. Waldo & Marsha tager dig både på en døsig drømmetur og eksplosiv himmelflugt. Du kan læne dig tilbage i en sækkestol (i bedste dayparty stil) og svæve væk til “Canals”, eller hæve armene over hovedet og mærke den stræbende frihedsfølelse i “Circular Surprise”.
Waldo & Marsha spiller til daypartyet fredag, hvor Retardedly Bop har gjort lidt af en scoop i form af The Ruby Suns. Jeg var ikke helt begejstret for den seneste udgivelse Christopher, men New Zealænderne har et glimrende ry som liveband.

Til daypartyet lørdag spiller Waldo & Marsha, The Ruby Suns (NZ) og Lisa Alma. Adgang med Trailerpark armbånd.

Waldo & Marsha – Circular Surprise

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *