The Fresh & Onlys er medvind på cykelstierne og sol på næsetippen

The Fresh & Onlys
Solskin på fortovene og mild medvind på supercykelstierne lyder mest af alt som komiske valgløfter, men det er også gode grunde til at lytte til ny musik. Eller bare musik, der er ny for dig. Godt vejr fylder i hvert fald mig med forventninger, åbner mine ører og gør det lettere for det ukendte at sætte sig fast i mit hoved. The Fresh & Onlys har sat sig fast. Jeg fik ikke lige hørt deres seneste plade, da den udkom sidste år, og så glemte jeg den igen, troede ikke helt, at den var relevant for mig. For hvordan mon et band, med det navn lyder?

Det har jeg fundet ud af nu. Og egentligt er det ikke så mærkeligt. Halvdelen Long Slow Dance – som albummet altså hedder – lyder som en simpel slentretur med solbriller og dårlige høretelefoner. Den anden halvdel lyder som en cykeltur med lidt for meget fart på. Sådan en, hvor du møder en ven, og det går op for dig, at du virkelig snart skal have fikset den håndbremse.

The Fresh & Onlys kommer fra San Francisco, Californien, og de har den henslængte lyd, som så længe har karakteriseret musik fra den store stat. LA-garagerockens smadder er der ikke meget af i de ligefremme powerpop melodier, første (og bedste) halvdel af Long Slow Dance vinker lytteren ind i, men måden hvorpå de sublime guitarriffs rystes ud af ærmet, er så umiddelbar som statsfællernes energi. Bare lyt til åbningsnummeret “20 Days & 20 Nights”.
For et par år siden beskrev Pitchfork Californiens garagerockscene som “positive destruction”. Er det, hvad blandingen af ungdommelig rastløshed, solskin og surf bliver til? Ja, i The Fresh & Onlys tilfælde, hvor instrumentering og melodi oftest er uptempo, letbenet og fremstår som det mest opløftende, mens teksterne er en anden sag. Det er her rastløshedens spørgsmål bliver fremsat. Ikke behandlet, for bandet har naturligvis ingen svar. Andet end at gøre musikken opløftende, fritsættende og ligetil.

Sammen med “Presence of Mind” er titelnummeret de bedste på Long Slow Dance. Men hele pladen er egentligt glimrende. Lyt til den på en gåtur i solen eller på en cykeltur i godt humør. Og gem teksterne til september. 

Det er sommer, hurra!

The Fresh & Onlys – 20 Days & 20 Nights

The Fresh & Onlys – Presence of Mind

The Fresh & Onlys spiller sammen med No Age på Bakken i København den 27. juni på Bakken i København. Billetter.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *