Sean Nicholas Savage – Canadas sampler-blege dandy med hjertekvaler

Sean Nicholas Savage

Som en metroseksuel crooner fra samplerens tidsalder gør Sean Nicholas Savage med sin seneste plade Other Life de fleste lyttere bløde i knæene. Legesyge synth- og guitarmelodier, små flirts med saxofoner og selvfølgelig Savages fløjlsvokal, charmerer Savage ind på selv den mest genstridige lytter (mig).
Det var egentligt kun pladens metadata, som fik mig til at lytte til Other Life mere end en enkelt gang. For som indlægget overskrift antyder, skal indiepigen sluge et par kameler, før Sean Nicholas Savage kan blive objekt for musikkens parallel til forelskelsens besættelse. Savage udkommer nemlig på Arbutus Records, et af Canadas mest velrenommerede DIY-pladeselskaber, og deler dermed hjem med favoritter som Grimes, Doldrums og Blue Hawaii.

Kvalitetsstempel – tjek. Derfor fik den selvudleverende dandy med den pigede, men dybfølte stemme, flere spin på anlægget. Og voksede. Vokser stadig. Lige nu er “She Looks Like You”, titelnummeret og pladens måske eneste opstemte, letruskende nummer, lukkere “Chin Chin”, favoritterne. Bare lyt til saxofonen i slutningen af førstnævnte nummer. Destroyer, anyone? Eller den kække synthmelodi på “Other Life”. Det er altså labert.

Other Life er lyden af en sval brise. Men ikke en strandtur. Det er en let og luftigt instrumeret plade, men i grunden, i teksterne, ligger der en næsten folk-agtig bekendende kvalitet. Så her vender vi tilbage til den indledende betegnelse af Savage som en crooner. Temaerne på “Other Life” er brud, afstand mellem mennesker og mon ikke den er baseret på en personlig oplevelse af netop det? Hovedstol eller ej, Savage skriver sit hjerte ud i simple fraser, som gør dem tæt på universelle.

“Everything changes/And you do to/And before you know it/You’re not even you/It’s such a shame/I can’t believe I had to say goodbye/To the people in the neighborhood/I left behind/I kissed you deep/And there was nothing left inside.”

Det var tekststykker som dette, fra albummets mest fremstående track, “She Looks Like You”, der forsikrer mig om, at Savage er et længerevarende bekendtskab. Og der er nok at dykke ned i, for den endog meget produktive Savage har såmænd udgivet 11 plader.

Sean Nicholas Savage – She Looks Like You
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2013/06/01-She-Looks-Like-You.mp3]

Sean Nicholas Savage – Other Life
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2013/06/02-Other-Life.mp3]

Sean Nicholas Savage – Chin Chin
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2013/06/12-Chin-Chin.mp3]

Sean Nicholas Savage spiller koncert på Loppen den 3. oktober. Small Black er også på programmet. Billetter.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *