Lorde: Made in New Zealand

Det vælter frem med stærke kvinder på musikscenen. I Danmark er i fuld gang med at feste sig til at blive den seneste, store eksportsucces, mens navne som Lana Del Rey og Beyoncé for længst har slået sig fast som nogle af nutidens stærkeste ikoner for kvindekønnet.

Lorde

Men nu vil de også være med “Down Under.” Den kun 16-årige, newzealandske Lorde har på knap et halvt år fået skabt sig et navn, som begynder at vinde genklang rundt omkring i verden. Førstesinglen “Royals” fra debut-EP’en “The Love Club” gik nummer 1 i hjemlandet i løbet af vintermånederne, mens den også oplevede en god succes i USA, hvor radiostationerne spillede den flittigt, og hvor hun siden er blevet signet hos Universal Records, som blandt andre huser hendes store idol, Lana Del Rey.
Og netop inspirationen fra Lana Del Reys hip-poppede univers oplever man tydeligt på “Royals,” hvor Lordes grundlæggende poplyd mixes med en rytmik, som hører sig til i hiphoppens verden.

Lorde – Royals
https://soundcloud.com/lordemusic/royals

Nu er den unge kvinde med det borgerlige navn Ella Yelich-O’Connor klar med sin nye EP, som får titlen “Tennis Court.” Den udkom for nylig i New Zealand, mens den først rammer det europæiske marked om en måneds tid, den 22. juli. Allerede nu har Lorde dog frigivet EP’en på Soundcloud. På førstesinglen, som samtidig er titelsangen på EP’en, ledes tankerne igen mod Lana Del Rey, selvom man som dansker godt kan foranlediges til at tænke, at hun har lyttet lidt til MØs lyd på eksempelvis “Glass.”
I USA er der blevet draget mange paralleller mellem Lorde og deres egen Taylor Swift, hvilket til dels også kan forsvares qua hendes unge alder og indholdet i teksterne. Men når jeg alligevel har nogle forbehold over for den sammenligning, skyldes det, at Lorde formår at løfte de klassiske teenageemner som ulykkelig kærlighed og at hænge ud med vennerne op på et andet plan via sin humoristiske sangskrivning, en kreativ produktion og nogle små, finurlige referencer undervejs i sangene.

Lorde – Tennis Court

Lorde er endnu ikke slået igennem i Danmark, men jeg er slet ikke i tvivl om, at det kommer til at ske hen over sommeren. Hvis du skulle have fået mod på at høre mere, vil jeg anbefale dig at tjekke resten af hendes Soundcloud ud, hvor man blandt andet finder dette fremragende cover af The ReplacementsSwingin’ Party,” som samtidig udgør anden halvdel af den nye EP.

Lorde – Swingin’ Party

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *