En guide igennem Distortions ‘Final Party’

Ron Morelli

Lækre, langvarige og lydmæssigt luksuriøse lørdag står for døren, og i Distortion-øjemed betyder det et Final Party med et af de hidtil bedste programmer i festivalens lange levetid. Ud er røget omtrent halvdelen af de klassiske regulars fra ind- og udland, og ind er til gengæld kommet allerede omtalte Todd Terje samt artister, som er blevet håndplukket af veletablerede medier og spillesteder som Resident Advisor og den hollandske natklub Trow, der for få måneder siden opnåede stor mediebevågenhed med den tildelte 24-timers licens fra hjemlige autoriteter, noget som mange spekulerer i kan medføre en status på ligefod med inspirationer fra Tyskland og Berlin, i form af kollegaerne fra Berghain.

Som de unge mennesker vi selv er, ville det ikke undre os, hvis internetaktiviteten på disse former for hjemmesider, som Regnsky er en del, er hæmmet af enten tømmermænd eller tidlige forberedelser til den store aften, som utvivlsomt er i vente. Skulle man dog alligevel finde sig selv i desperat at gennemstøve internettet for forslag og anbefalinger til dette års afdansningsbal for Distortion fra folk, der ved hvad de snakker om, er et besøg på denne side for alvor berettiget.

Refshaleøen på Amager bliver, ligesom det var tilfældet i går fredag, omdannet til en festlandsby, hvor cirkusagtigt show og lys mødes med musik af den absolutte højeste kvalitet. Lørdag stiger dog et par grader i modsætning til fredag, og det takket være de navne, som førnævnte samarbejdspartnere bringer til København. Resident Advisor, et online musikmedie som repræsenterer de elektroniske arter, er anset af mange for at være bannerfører indenfor sit felt med evigt solide podcast, en fed finger plantet på de nutidige og fremtidige trends, medbringer Kassem Mosse, Ron Morelli, Svengalisghost, Xosar og DJ TLR. Her er især sidstnævnte af en undervurderet størrelse, i hvert fald herhjemme. Hollænderen med det borgerlige navn Jeroen Van Der Star er manden bag det tidligere Regnsky-berørte og gennemført seje pladeselskab Crème Organization, som har mere end 100 hundrede udgivelser, der blandt andet tæller musik fra Legowelt (og et ton af hans andre aliaser), John Heckle, JTC, Basic Soul Unit, Cosmic Forcez og Alexander Robotnick. At spå om hans sets udførsel er en umulig opgave, men helt sikkert vil det være, at der vil være store muligheder for en sand øjenåbner for den gængse techno- eller houselytter.

Hvis vi skal blive iblandt dette udpluk er Ron Morelli også en DJ, der udover måske at være bedre til at lade musikken tale for ham end Morelli selv, har sit eget anerkendte pladeselskab, L.I.E.S. i ryggen som har banet vejen for mange imponerende leftfield/techno/house-udgivelser igennem de senere par år. Han blev for kort tid siden interviewet af Dunkel Radio, og hvis der er noget Morelli sikkert gerne vil, er det at tale for sig selv end at lade andre gøre det for ham, så det giver vi ham hermed lov til!

Red Bull Music Academy kan i aftenens anledning også præsentere sin egen scene, og her sættes der først og fremmest et musikalsk fokus på de lavere frekvenser. Aftenens hovednavn er hér uden tvivl Kode9 (aka Steve Goodman), en af de oprindelige arkitekter bag dubstepgenren, som udover dette er manden bag det engelske pladeselskab Hyperdub, der har udgivet nogle af vor tids største plader. Skotten gør sig også som evigt efterspurgt dj, radiovært og producer, sidstnævnte et fag som Kode9 for kort tid siden vendte, med 12″eren Xingfu Lu / Kan.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *