Poppen er reddet!

Har poppen overhovedet brug for at blive reddet? Nej, vil nogen måske sige. Men lad os lave et tankeeksperiment, hvor den rent faktisk har brug for at blive reddet. Og ind kommer Josef Salvat. “Hvem?”, spørger du.

Josef+Salvat+PNG

Han har spøgt rundt omkring på nettet siden 2010, men for et halvt år siden vidste han knap nok selv, hvem han var. Siden han slap “This Life” den 2. januar i år, er det dog gået stærkt for den unge londongensiske fyr med de australske rødder.

Josef Salvat – This Life
https://soundcloud.com/josef-salvat/josef-salvat-this-life

På “This Life” er det svært ikke at lade sig imponere af hans polivalente vokal og den storslåede, dystopiske melodi. Samtidig formår han at vise sit potentiale som lyrikker med linjer som:

“Let me get straight to it, there is more explaining I could do, but I am here just for diversion, as are you.”

For godt en måned siden udsendte han så “Hustler,” som dog har floreret på nettet et godt stykke tid forinden i en demoversion. Elementerne på nummeret er meget de samme som på den første single, men alligevel føler man, at man får noget nyt. Det er et modigt popnummer, der har en knivspids dramatik over sig, som til tider er lige ved at blive for overvældende og overproduceret, men så trækker Josef Salvat i sidste øjeblik nummeret ned igen, hvilket gør, at man ikke bliver skræmt væk.

Josef Salvat – Hustler
https://soundcloud.com/josef-salvat/josef-salvat-hustler

Allerede efter disse blot to udgivelser – “Hustler” udkommer sågar først officielt den 10.juni – har han fået relativt massiv mediebevågenhed. Hos the Fader er han blevet udnævnt til årets ‘Pop guy to watch.’ Pitchfork har haft premiere på videoen til “Hustler,” og så har han netop indspillet en nedskaleret udgave af sangen til en Mahogany Session. I denne liveudgave er hans vokal og det dominerende klaver med til at give sangen et snært af desperation, som klæder sangen gevaldigt.

Josef Salvat – Hustler (live)

Så selvom han måske ikke er poppens Messias, og han var ukendt for langt de fleste for et halvt år siden, har jeg personligt meget svært ved at tro, at Josef Salvat får lov til at gå i fred på gaderne i London, når kalenderen viser 2014. Og forhåbentlig får han lov til at gå en tur i Danmark inden da.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *