Erdbeerschnitzel mod nye højder med ep’en ‘Cushion’

Erdbeerschnitzel - Cushion

Tyske Tim Keiling fra har som houseproduceren Erdbeerschnitzel været et vigtigt navn for mig siden han med ep’en To An End fra pladeselskabet Mirau fangede min opmærksomhed med en meget distinktiv melange af leviterende og synthrigfunk, som både skuer i retning af disco og techno, samt en atypisk og løst programmeret percussion. Siden har han udgivet sit andet studiealbum – også på Mirau – med titlen Tender Leaf, som jeg desværre har tilgode at dykke ned i, men nu er han tilbage på ep-formatet med udgivelsen Cushion, udgivet på technoselskabet Delsin, der over en række af udgivelser har fokuseret mere mod house.

Derfor må det anses som uundgåeligt (eller oplagt) for et pladeselskab som Delsin at involvere kunstneren Erdbeerschnitzel, der genremæssigt er vanskelig at placere. Med Cushion har han muligvis skabt sin bedste ep hidtil, hvor alle tre numre efter blot et fåtal af gennemlytninger har vokset sig ind på med så stor affektion, at de både adskiller sig klart fra hinanden, men også præsterer at arbejde velfungerende sammen og skabe en helhed i typisk Erdbeerschnitzel-stil, jeg allerede nu med sikkerhed kan garantere, at jeg gentagende gange vil vende tilbage over sommeren. Særligt titelnummeret er med sine klare samples, sprøde trommer og tålmodige opbygning en sikker vinder – iblandt en hel ep af vindernumre. Derfor; kender man ikke til Erdbeershnitzels tidligere værker, er det bare om at komme i gang, og her vil ep’en Cushion vise sig som et oplagt og yderst introducerende sted at starte.

 

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *