Blaue Blume – kærlighedens afslutning er verdens ende

Jens Lekmann skrev en gang at “The End of the World is Bigger Than Love”. Det tror jeg ikke, at Blaue Blume er enige med ham i. Selvom “On New Years Eve” er en skildring af et personligt tab, er nummerets følelse monumental. For den enkelte er den personlige tragedie præcis så stor som hele verdens undergang. Tragisk, og samtidig ulideligt smuk. Netop fordi det, der sker er tragisk. Hvis Rhye var et rockband, ville de nok lyde sådan her.

Inderst inde vidste jeg det måske godt. At det jeg – i et forår med dansk musik en masse, i et forår med få virkelig bemærkelsesværdige, men mange hypede og ikke (for mig) helt elskelige nye bands – ventede på, var fire perfektionistiske romantikere. Et band af kød og blod, som uden hemmelighedskræmmeri, uden en sær eksklusivitet, uden forkromede presseplaner, men som med følelser i tusindfold ville få mit blod til at strømme mod fingerspidserne og skrivekløen til at værke.

Blaue Blume er på en og samme tid en elegant og en tung eksistens: på kvartettens eneste tilgængelige nummer, “On New Years Eve” vibrerer stemmen fra gravens dyb og op til de tynde luftlag, mens den indfølt, men aldrig anmasende foredrager sin tekst. Jonas Smiths vokal er ikke blot sublim i lyd og spændvidde, den er ikke blot sjælden i sin tone. Vokalens fremførelse af teksterne er velafbalanceret mellem det naturligt pompøse, det retmæssigt prætentiøse og det gribende personlige. Jo, han synger om kærlighed og om the apocalypse i samme åndedrag, men det bliver ikke for meget. Hvordan kan det lykkes? Instrumenteringen.

Hvor teksterne og vokalen er velafbalanceret, er instrumenationen fuldstændig perfekt afstemt. At medlemmerne af Blaue Blume har spillet sammen i et halvt liv er ingen overraskelse: på “On New Years Eve” er der ingen, der skal brillere med deres kunnen. De ved jo ganske udmærket, hvor gode de alle er. Så den smukke guitar giver plads til de luftige trommer, og bassen falder naturligt ind i milde doser. Produktionen er måske ikke fuldstændigt perfekt, men der er tilstrækkeligt rum omkring elementerne. Men det irriterer på ingen måde. Jeg får blot lyst til at sende Blaue Blume ind i verdens bedste studie, så lyden på deres forhåbentligt snarlige album kan matche bandets evner helt.

Et debutnummer af dimensioner.

Blaue Blume – On New Years Eve

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Ninna says:

    Wow! Det var dig helt usædvanligt fremragende – og eksotisk! Anthony and the Johnsons møder When Saints go Machine …

  2. Faux Effet says:

    Fantastiskt fin låt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?