Videopremiere: Santiago – Turn My Body Into Ashes


Det havde været så meget mere passende at skrive om de danske folkrock-opkomlinge i Santiago i oktober, dengang da debut-ep’en Everybody Know’s I’m Haunted udkom. For Santiago giver mig primært lyst til at gemme mig for den ydre verden under et tungt lag af dun og med persiennerne rullet helt ned. Ikke fordi Santiago inviterer indenfor i et intimt rum. Nej, de er storladne nok til at udfylde ethvert af slagsen i stedet. Santiago kan både afskærme dig i mod og reflektere den ydre verden. Beskrive dens råddenskab med den rette mængde indignation i stemmen, så det kraftfulde spil fremstår umådelig velovervejet og velafmålt, selvom de fleste lamper står og blinker postkasserødt. Fordi følelserne og udtrykket er enormt. Santiago beder mig om at forholde mig til den der verden udenfor. Men giver mig lov til ikke at være en del af den. Musikken opfordrer mig faktisk til at holde afstand og blive indendørs under dunene.

“Turn My Body Into Ashes” er et klokkeklart eksempel på Santiago, når de er rigtigt gode. Nummeret er virkelig massivt i sin lyd, og langt fra nuttet indiefolk. I stedet er det store armbevægelser til store følelser, og jeg bliver både imponeret og mundlam. Men det tipper ikke helt over – instrumenteringen holder sig i skindet, og der tilføjes ikke unødvendigt patos. Nummeret er aktuelt, fordi videoen (se ovenfor) netop er kommet i dag. Den fører os tilbage til der med Santiago og resten af verden: videoen udstiller nemlig en verden, som ikke særligt rar. Og giver mig lyst til igen at krybe ned under dynerne, sætte Everybody Knows I’m Haunted på pladespilleren og glemme ubehagelighederne til fordel for fremragende numre som “Turn My Body Into Ashes” og det lidt mere afdæmpede tidligere Barometer-hit “Take Me Somewhere”.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *