Videopremiere: Mellemblond – Swimmingpoolens Blå


Da Mellemblond udgav ep’en Elastisk i 2011 sætte vi vores penge på gruppen. For ep’en var imponerende selvsikker i sin samling af rocknumre med balance mellem spade og følsomhed. På titelnummeret blev en trompet ligefrem distorted, mens den dansksprogede vokal – på en næsten altmodisch facon – sang om en forløst forårslængsel. Musikalsk var Mellemblond nærmere mørket end lyset, mere egnet til dunkle kælderklubber end til dit anlæg en søndagsmorgen.

Bare titlen på Mellemblonds opfølger reflekterer ændringen. Lysvågen . Vi skal op af kælderen, vi skal ud af dynerne, ud af klubberne og ned på græsset. Vi misser med øjnene, ryster støjen ud af ørerne, og opdager, at i Mellemblonds musik er det blevet det forår, som “Elastisk” -nummeret længtes mod. Melodierne synes lysere og dynamikken lettere, mens sanger, sangskriver og guitarist Kristoffer Munchs fuldendte sangskrivning forsat står stærkt som midtpunkt på Mellemblonds album nummer to. Det udkommer på mandag den 25. marts, men har siden sidste uge kunnet streames hos WiMP (og nedenfor i dette indlæg).

Nu er andensinglen klar, faktisk lige ovenfor, som en video, vi har premiere på. Mellemblond havde helt sikkert håbet, vi lige nu havde varme solpletter at indtage. For “Swimmingpoolens Blå” er et hit. Et helt lyst et. Med koklokke, synth og højt tempo under Muchs vokal, er det en perfekt repræsentant for Lysvågen.
Herfra har du nok allerede hørt singlen “Et Øje” . Nummeret har velfortjent været i heftig radiorotation, ikke kun på P6 Beat, men også hos P4, som den lidt mere umiddelbare melodiske tilgang har åbnet Mellemblond for. Det er ændringen i bandstrukturen, som har skabt fornyelsen. Hvor Elastisk var skabt som trio, er Mellemblond med Lysvågen en kvintet. Det skubber både synth og percussion ind i Mellemblonds univers. De elementer passer glimrende ind, særligt på åbningsnummeret “Vågnede En Morgen” og “Swimmingpoolens Dyb”, der står som et par af den overbevisende udgivelses stærkeste numre.

Vi gjorde ret, da vi satsede på Mellemblond.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *