Send A Prayer


At lytte til de heftige, samplebaserede houseproduktioner fra tyske Motor City Drum Ensemble (MCDE) har altid været et følelsesmæssigt sidestykke til erindringen om at sidde i mine bedsteforældres stue. Der var en lyskilde derinde, et eller andet sted. Og som jeg forestiller mig det er tilfældet i alle bedsteforældres stuer, så udsprang belysningen fra en lampe, der var sænket alt for langt ned, så den næsten kyssede spisebordet. Man skulle altså helt ned i knæ for at blive blændet – man skal ligeså langt ned i de mange dybe lag i Danillo Plessow aka MCDEs produktioner og samplearrangementer, før man mærker lysets varme. Samtidig er spændingen mellem MCDEs nostalgiske og oftest soul-influerede samples og hans egne tilføjelser ligeså tilstedeværende som mine bedsteforældres stædige bevarelse af det egetræsudskårede bornholmerur, der står fint placeret ved siden af det nyeste og største fladskærms-TV – det nye møder det gamle.

Sidste måned brød Motor City Drum Ensemble ud af sin udgivelsestørke med ep’en Send A Prayer, efter at der ikke havde været meget fokus på tyskeren, siden hans DJ-KiCKS fra 2011. Uden at være ligefrem nyskabende kaster Plessow sig på samtlige af ep’ens fire skæringer ud i det, han gør bedst; de mørke, sommetider matte deep house grooves, med masser af samples fra gamle gospelkors jubeludbryd og en rytmik domineret af flere lag percussion. Navnligt på ep’ens sidste nummer, Send A Prayer Pt. 2, gør Motor City Drum Ensemble alt dette, ledet af uimodståelige discotrommer som nummerets dirigent.

Motor City Drum Ensemble – Send A Prayer Pt.2

[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2013/03/02-Send-A-Prayer-Pt.2.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Faux Effet says:

    Låter riktigt bra!

  2. Jens Bjørn Grelck says:

    Umiskendelig catchy ep han har fået lavet sig dér !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?