Danske folktalenter fortolker Cohen

For mig er der en markant forskel på god og dårlig musik. God musik rører noget i én. Den forandrer følelser. Noget musik formår endda at frembringe helt nye og uforudsete følelser.
En af de største eksponenter for emotionsfrembringende, god musik er i min optik den canadiske legende Leonard Cohen. Teknisk er han langt fra et unikum, men han formår om nogen at synge, råbe og til tider skrige sin sjæl ud gennem sin musik. Det var derfor også med en vis skepsis, at jeg forleden gav mig til at lytte til endnu et Cohen-covernummer. Det er nemlig sjældent en let opgave at fortolke hans numre, og guderne skal vide, at den mand har været udsat for mange mere eller mindre heldige covers gennem tiden.

Denne gang er det blevet danske Dangers of the Sea og Schultz and Forevers tur til at forsøge sig. To af mine absolutte yndlinge blandt de up-and-coming danske artister, hvilket kun gjorde mit ønske om en oplevelse endnu større.
Sangen, som de har valgt at kaste sig over, er den håbløst desperate og længselsfyldte “One Of Us Cannot Be Wrong” fra Cohens første studiealbum, “Songs of Leonard Cohen.”

Leonard Cohen – One Of Us Cannot Be Wrong
http://www.youtube.com/watch?v=iels3GLw-zs

Leonard Cohen bygger i sin version op mod et klimaks, som manifesterer sig i en kaotisk afslutning ved den for ham karakteristiske skrigende nynnen akkompagneret af en yderst malplaceret fløjte.
I en mulig erkendelse af ikke at kunne gøre ham kunsten efter, har Jonathan Schultz og Dangers of the Sea-forsanger, Andreas Bay Estrup, valgt helt at se bort fra dette klimaks i deres fortolkning. De har i stedet været meget bevidste om egne styrker, og i særdeleshed Jonathan Schultz’ vokal formår som kuldegysfremkaldelse penselsstrøg at give det 55 årige kunstværk nyt liv. Tempoet er sat ned, og man kan ord for ord smage den nagende jalousi udvikle sig til den længselfulde frygt, som er tekstens omdrejningspunkt.

Dangers of the Sea & Schultz and Forever – One Of Us Cannot Be Wrong

Hvis du skulle have fået mod på mere fra de to talentfulde, danske kunstnere, har du mulighed for at opleve dem i løbet af den kommende måneds tid.
Den 21. marts påbegynder de en fælles Danmarks turné, som blandt andet bringer dem til Radar i Aarhus den 22. marts og til DRs Koncerthus’ Studie 2 i København den 30. marts.
Og som en lille bonus vil du efter koncerten i København kunne opleve Eva bag DJ-pulten sammen med Mads Axelsen og Lucia Odoom. Billetter til koncerten kan købes her.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *