Indians fortæller om “Somewhere Else”

Et bemærkelsesværdigt nummer dukkede op på YouTube for lidt under et år siden. “Magic Kids” katapulterede Indians fra internettets holdeplads for de fuldkommen ukendte til en velfortjent position blandt de ganske vist mindste, men afgjort klarest lysende stjerner på indieverdens himmelhvælvning. 4AD bemærkede talentet, og nu er debuten Somewhere Else udkommet på pladeselskabet kendt for sin kompromisløse søgen efter kvalitet. Et passende sted for en plade som Somewhere Else, der netop vinder ved sin homogene stemning.
Trods Indians’ virkemidler er nøje udvalgt til synth, vokal, akustisk guitar, diskret percussion og klaver, afsøger enmandsprojektet både indietronica og folk på debuten – det første med en smule mere held end det sidste. Og dog virker det absurd at adskille den riffbaserede “Cakelakers” og neo-folk-singlen “I’m Haunted” fra den hvirvlende, nærmest opløftende “Bird” og den krybende, indtagende, medrivende “Reality Sublime”, thi Indians egentlige styrke er evnen til at dvæle i sin egen lyd. Tempoet er altid langsomt, vokalen er altid i falset, klaveret er altid stemt i sarte, lyse nuancer. De sikre greb giver en ro til at synke ind i Somewhere Else, så du føler dig indhyldet og ikke ænser andet end tindrende melodier, som den uforligneligt smukke “Melt”.

Og det var så introduktion nok. Netop fordi Søren Løkke Juul alias Indians‘ sange er så sammenhængende og dog markante i sig selv, har vi valgt at give kunstneren selv ordet i en gennemgang af Somewhere Else ti sange. Kan du høre meningen? Lyt nedenfor.

New
“Sangen handler om isolation og om, hvordan verden kan virke fremmed lige uden foran sin egen dør. Men hvis man finder det rette mod frem, skal der nok komme noget godt ud af dagen.”

Bird
“Hvis man tænker over det, når man ser fuglene flyve uskyldige rundt over hustagene, er de altid på vej et sted hen, de har en mission. Jeg havde en oplevelse, hvor en jeg kender, var en fugl.”

I am Haunted
“Nogen gange kører tankerne rundt i hovedet på en, i cirkler igen og igen!! Det blev til en slags folk-rap.”

Magic Kids
“Alle har prøvet at miste noget, der var vigtigt for dem. Når ting gør ondt, er håbet nogen gange klarest.”

Lips Lips Lips
“På en og samme tid er alt overskueligt/uoverskuligt, et kaos, men forude venter der et stort KRAM!!”

Reality Sublime
“Sangen handler om at give sig selv lov til at gro, flyde med strømmen, gå med lyden.”

Cakelakers
“Hvis man selv kunne bestemme ville man beholde alle sine skatte tæt til kroppen, men sådan går det ikke altid.”

La Femme
“Det kan god være, man har en fortid sammen, men du skal bare vide!!!!!! (det er ikke let for du er så smuk og dejlig)”

Melt
“Nogen gange virker det at give sig selv fuldt ud, andre gange gør det bare ikke.”

Somewhere else
“Somewhere Else handler om at være tilstede i en virkelighed som på en måde virker lidt uvirkeligt. Storbyen som da man så den for første gang, en øjeblikkelig forelskelse, ingen hjemve og tiden, der går alt for stærkt...”

Tænd for P3 på søndag den 3. februar kl. 22, hvor Eva fortæller om “Somewhere Else” i Det Elektriske Barometer.

Indians holder releasefest på Huset-KBH lørdag den 9. februar. Her spiller Regnsky-favoritterne The New Spring, Schultz & Forever og Young Dinosaur. Event.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *