Furns – Power

Normalt siger ballader mig nærmest ingenting. Storslåetheden og pompøsiteten virker ofte forceret, og samtidig lider mange ballader af en ekstrem mangel på musikalsk nytænkning. Hvilket for mig medfører en irriterende déjà vu-fornemmelse, som får mig til at løbe skrigende væk.
Denne rant har blot til formål at understrege min egentlige pointe. Der er nemlig stadig et lille håb derude. Genren skal ikke have lov til at dø, hvis det står til en ung dansk duo.

Furns formår at give genren helt nyt liv med deres alternative livspust. Et livspust, som fuldstændig lægger pompøsiteten til side, og i stedet fører lytteren ind i en nærmest meditativ trance, mens de via Monika Faludis vokal stadig formår at fastholde den styrke og kraft, som karakteriserer genren. Samtidig har Faludi formået at skrive en tekst, som med symbiotisk perfektion underbygger og styrker den afdæmpede ballade. Især i form af den repetitive brug af sangens titel, “Power“, som gør, at sangen lykkes med at formidle en dyb følelse af længsel og afmagt.
En følelse, som underbygges af duoens andet medlem, Mathias Dahls, fine komposition. Den bærer tydelige præg af, at en stor del af inspirationen nok er hentet i den elektroniske musiks bløde ende, men det passer perfekt til den underspillede styrke i sangen.

Du kan høre og købe sangen her på Bandcamp:
Power by Furns

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *