Mangler du en badboy? Søg ikke længere. Mac DeMarco er lige her.

Af og til skal der ikke så meget mere end en enkelt deling fra den rigtige Facebookven til, for at et kunstner er i heftig rotation. Mac DeMarco er et glimrende eksempel. Faktisk er hans seneste udgivelse 2, som også er hans første fuldlængde album, generelt et godt eksempel på effektiv viral hype når det virker mest retfærdigt. Hvor kom han fra, der i foråret? Og hvordan spredte han sig over alt? Well…

Mac DeMarco er signet på yndlingslabel nr. 1, ovenud fantastiske Captured Tracks (Wild Nothing, Beach Fossils, DIIV, hvis du er til chorus-effekt og harmonisk støjpop vil trods famlende vokaler og tørre trommeslagere sluge alle deres udgivelser med hud og hår). Nå, men Mac DeMarco er 21 år gammel, og startede ud med at udgive under et androgynt udseende. Det kan forvirre en del, især fordi debute-12″ Rock’n’Roll Nightclub egentlig var en ret maskulin don’t give a fuck-udgivelse med guitarriffs, glimt i øjet og en næsten Strokes-lignende veloplagthed. Det ved jeg godt, at man ikke må sige, men når du hører “Ode To Viceroy” i liveudgaven ovenfor er det satme svært ikke at tænke på den energi de andre New Yorkere lagde for dagen med numre som Barely Legal. Altså energien fra før succesen (måske) blev taget for givet. Og i hvert fald fra før der blev slækket på guitarriffsenes intensitet.

Mac DeMarco er fræk, han har glimt i øjet og tør samtidig at fastholde dit blik. Lås kæresten inde den 29. november, for der sniger han sig ind på Stengade. Dagen efter vil der være udskiftning af idolplakater (og så meget andet).

Mac DeMarco – Freaking Out the Neighbourhood
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/11/03-Freaking-Out-The-Neighborhood.mp3]

Mac DeMarco spiller på Spillestedet Stengade i København den 29. november. Facebookevent. Billetsalg.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *