Lee Fields: En mand fra en anden tid

I en tid, hvor mere og mere musik præges af synthesizers, auto-tune og alskens andre tekniske hjælpemidler, lærer man at sætte større pris på musikalsk ægthed, når man støder på den. For det er efterhånden lidt af en sjældenhed. Men heldigvis findes der stadig kunstnere som det amerikanske soulfænomen Lee Fields.

Lee Fields startede sin efterhånden gloværdige karriere tilbage i slutningen af 60’erne, og han har gennem de sidste 40 år arbejdet sammen med så vidt forskellige kunstnere som legendariske Kool and the Gang, soulsangeren Darrell Banks og den franske houseproducer Martin Solveig. Han er tidligere i sin karriere blevet sammenlignet med en legende som James Brown, men måske vil han en dag selv være den legende, som man sammenligner andre kunstnere med.

For Lee Fields er noget særligt. Mange fik øjnene op for ham i 2009, da han udgav LPen My World, men da han tidligere i år udsendte Faithful Man, var jeg for alvor solgt. Han har på imponerende vis formået at perfektionere den moderne soulmusik med elementer fra 60’ernes RnBs spæde begyndelse.

Lee Fields er nærmest en Benjamin Buttonsk fortælling – jo ældre han bliver, desto tættere kommer han på der, hvor det hele startede. Tilbage til North Carolina. Tilbage til starten på det, som i dag er en overdrevent kommercieliseret RnB-genre. En udvikling, som han heldigvis står i skærende kontrast til.

For ham er det nemlig en oprigtig livsglæde, som er drivkraften for hans musikalske virke. Ønsket om at have det godt. Om at dele den glæde med andre. Og ønsket om at grine. Eller som han selv udtrykker det i indledningen på nedenstående session:

“If you keep a laugh on the inside, it will hurt you later. So if you gotta laugh, laugh out!”

Lee Fields – Faithful Man:

Lee Fields er for mig en af de mest livsbekræftende musikalske bekendtskaber, og det er en oplagt måde at bekæmpe den snigende efterårs- og vinterblues på. Og med den opfordring vil jeg slutte af med endnu et nummer fra Faithful Man. Nemlig “You’re the Kind of Girl,” som er en sand RnB tour de force med netop den ægthed, som gør Lee Fields så speciel. Og så atypisk for sin samtid.

Lee Fields – You’re the Kind of Girl

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *