“Yeah! Yeah! Yeah!” for Young Dinosaur

Kan du huske den gang alle bands med ophav nord for Aarhus var fuldkommen fantastiske? Det er et par år siden, men måske nærmer Støvring og omegn sig endnu en guldalder. Det er nemlig sjældent, du hører ét nummer fra et band, tænker “optur!”, erfarer at bandet skifter navn (og at det var derfor, du ikke så dem på Spot Festival), alligevel bliver overvældet af dem til en tilfældig koncert, for til sidst at have ventet på færdige numre i – hold godt fast – ni måneder.
Hvad der er endnu mere sjældent er, at de numre, du så rent faktisk ender med at få tilsendt et lille år efter, lever fuldstændigt op til forventningerne.

En lang historie skrives af en årsag: Young Dinosaur er det mest overdådigt ornamenterede springvand af guitarmelodier, en naiv og håbefuld vals på harmonier ala Bjarne Reuter-filmatiseringer, en ungdommelig, sommerlig, elskelig euforis uudslukkelige energi. Young Dinosaur er fem venner, to brødre, fem perfektionister, to guitarister, en forsanger, fire sangere og sikkert en tamburin. Young Dinosaur er 60’er-nostalgi i Wes Andersons farveskema, intuitive skift mellem energi og fabuleren, numre på omkring fem minutter, poppede omkvæd og drømmende outroer, ‘Yeah! Yeah! Yeah! Yeah!’-råbekor. Young Dinosaur er funklende klaver, hoppende bas, udsyrede synth-riffs, vibrerende stemmer.

Det har taget Young Dinosaur lang tid at gøre deres musik helt klar til mødet med omverden. Ikke underligt, når to ud af fem bandmedlemmer er flyttet væk fra den nordlige hjemstavn, en anden tog på efterskole og de sidste to er i Aalborg. Men nu er de klar, fem måneder efter en vellykket koncert på Spot Festival. Den fem numre lange EP produceret af Jens Ramon (Figurines) og mikset med hjælp fra Tim Sørensen er resultatet. Den kan købes ved Young Dinosaurs koncerter efteråret igennem. Og er hele den lange historie værd.

Young Dinosaur – Our Dreams
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/10/Our-Dreams.mp3]

Young Dinosaur – Streets
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/10/Streets.mp3]

Fang Young Dinosaur her:
12.10. Musikhuset, Rønne m. Kirsten & Marie
13.10. Studie 4, Koncerthuset, København m. Kirsten & Marie
18.10. Rust, København m. Berlinn & Capsized Captain
19.10. Dexter, Odense m. Kirsten & Marie
01.11. Idealbar, København m. Schultz & Forever
01.12. Vinterlyd Festival, Krogerup Højskole
14.12. Headquarters, Aarhus
26.12. Thingbæk Kalkminer, Gravlev

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *