Who knows what tomorrow might bring? Lysningen findes hos Woods

Bend Beyond er en tindrende plade. “Impossible Sky” åbner mine øjne, så jeg finder den lille bitte plet af blåt selvom alt andet på himlen er gråt. Woods‘ udgivelser er på mere end en måde altid overraskende. De kommer så hyppigt, og er lige præcis det, du ikke vidste, at du have brug for. Samtidig tror du, du kender lyden af de poppede guitarer og eksperimenterende melodier – at du kan stole på instrumentationen. Men i virkeligheden driller tempoet dig. Jovist, rytmerne er stabile, men faktisk skifter kadencen konstant fra at være slækkende til at intensivere sig. Drillerierne er ment som en god ting, så selvom Woods er umiddelbart fængende i enten en følsomhed, en popsensibilitet eller en kombination af begge, er elementerne af deres sange aldrig ikke helt, som de lyder.

Egentligt burde jeg ikke blive så opløftet af “Impossible Sky”, som jeg bliver. For Jeremy Earl synger altså “Summer’s blind for your shadowed eye”. Mere depressivt end orienteret mod tilværelsens lyspunkter. Men Woods’ frontmand, sangskriver, guitarist og så videre kan trods sin karakteristiske falset veksle mellem at være opløftende i et tempofyldt selskab, melankolsk i et stilfærdigt, men genkendelig ligegyldigt hvad.

Det er en styrke. Bend Beyond er Woods fjerde album på tre år, det er bandes afgjort mest poppede og det har størst lighed med 2010’s fremragende At Echo Lake. Woods er ikke fornyere, hverken af sig selv eller af deres genre. Kvartetten er i bund og grund et 60’er-“lad os gå ud i skoven og kramme et træ”-popband med akustiske guitarer, følsomme kor og hang til umiddelbarhed, hvad enten det betyder lo-fi-produktion, en overflod af gode melodier eller kort tid fra skriveproces til udgivelse.
Men lyt til Woods alligevel. De gode sange står i kø. Lyt til Bend Beyond, lyt til At Echo Lake, lyt til det stadig sublime nummer “Rain on fra 2009’s Songs For Shame. Dyk ned i teksterne, mærk umiddelbarheden, lyt grundigt, smil over overraskelserne og kig op igen. Når så mange sublime numre bare ligger og venter, er verden ikke så grå alligevel.

Woods – Impossible Sky

Woods – Size Meets Sound

Woods – Suffering Season (fra At Echo Lake. Denne artikels titel kommer fra det nummer)

Woods udgav den 17. september deres syvende reelle studiealbum Bend Beyond på frontmand Jeremy Earls ekstremt kvalitetsbevidste pladeselskab Woodsist.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *