Videopremiere: Lucky Bird – Disappear

Det er frygtløst at indlede sin debutsingle med et mere end 80-sekunder langt instrumentalstykke. Dagens modigste danskere er altså de fire unge mænd, som udgør alt.rock-bandet Lucky Bird.

Hvad gør så et rigtigt godt nummer? Måske harmoni. Måske energi. Måske eksperimenter. Måske selvsikkerhed. Måske instrumentekvilibrisme. Måske ulmende følelser. Måske boblende bas, pålideligt dumpe trommer, behageligt svungne guitarer med småpsykedeliske tendenser, måske en skinger mandevokal på den rigtige side af grænsen mellem det anmassende og det indtagende. Samtlige af disse elementer er – sammen med en vis dosis henslængt, ungdommelig rastløshed – i hvert fald til stede på “Disappear”, som ledsages af Søren Ryes video. Nummerets selvsikkerhed fremkalder en ‘jeg gør, som jeg vil, fordi jeg kan’-stemning, og den går igen i videoen, hvor vi ser bandmedlemmerne ubekymret dyrke ungdommens letsindige fornøjelser, skateboarding og musik.

Hvor kom de fra? Jeg ved det ikke, men tidligere har kvartettens medlemmer gjort sig bemærket (i det ganske små) med blandt andet Age of Giants og Zvook Mescalin. Men mindre indiebands synes langt fra Lucky Birds velvoksne lyd, som er noget så sjældent som både stilsikker og personlig. Referencerne sendes til både shoegaze, 70’er psych og drømmepop, men på “Disappear” er en referencesnak ikke spor relevant. Den fremragende, fyldige produktion samler idérigdommen til ét klart mål: det rigtigt gode nummer.
Bliver ambitionen så indfriet? I allerhøjeste grad.

“Disappear” udgives på Lucky Birds eget pladeselskab, Life Is a Beach Records, og kan fra mandag d. 10. september downloades ganske gratis på bandets hjemmeside.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *