King – En rejse tilbage til 70’ernes USA

Jeg vil gerne fortælle dig en historie om tre unge, amerikanske kvinder. Eller rettere sagt. De tre unge, amerikanske kvinder vil gerne fortælle deres egen historie. Og bandet King er i sig selv en fortælling værd.

Det er nemlig historien om tvillingerne, Paris og Amber Strother, der, i løbet af deres opvækst i Minneapolis, lyttede til deres forældres pladesamling, hvis 70’er lyd i dag har sat sine tydelige spor i Kings stemningsfulde og soulede udtryk. Det er historien om, at de to ellers uadskillelige piger skiltes for at forfølge uddannelser i Chicago og Boston. Og det er historien om, at Paris mødte den californiske sangfugl, Anita Bias, på en musikskole i Boston. Og så er det ikke mindst historien om, at Paris flyttede til Los Angeles, hvor hun tilfældigvis mødte Anita igen på et lokalt spillested. Men det er også historien om…

Nej, der er egentlig ikke nogen grund til, at jeg fortæller historien. Til det formål er deres bemærkelsesværdige debut EP, “The Story,” nemlig perfekt. For som titlen mere end antyder, så vil de tre piger gerne selv fortælle en historie. Den historie, som indtil videre har udmøntet sig i tre sange, som pigerne i fællesskab har skrevet. Og som Paris har produceret med imponerende selv- og stilsikkerhed for så urutineret en kunstner. Det er nemlig Paris’ første udgivne produktion.

På det første nummer, “Hey,” synger Anita om en kærlighed, som i min tolkning handler om mødet mellem Anita og Paris og om den medfølgende nysgerrighed, som er hele grundlaget for trioen. Det er følelser uden filter. Paris’ produktion er minimalistisk i ordets absolut bedste forstand. Sjældent er ordet “Hey” blevet formidlet med så stor affektion, og samtidig med en nærmest meditativ ro, som meget få kærlighedssange formår at ramme.

King – Hey

Hvor Anita Bias tog sig af både lead- og backupvokaler på “Hey,” så bevæger det andet nummer på EP’en sig udelukkende rundt om Ambers mindst ligeså vidunderlige og gåsehudfremkaldende stemme. Det er ligeledes en kærlighedssang, som fuldt ud lever op til titlen. “Supernatural.” Produktionen er overnaturligt god, og jeg skal endnu engang minde mig selv og dig om, at der er tale om en ung producer, som ikke har produceret andet end de tre numre på EP’en. Tre!
Lyden på “Supernatural” adskiller sig en del fra “Hey.” Hvor “Hey” sendte tankerne mod Detroit og nogle svage Motown-referencer, skal inspirationen til “Supernatural” findes i New Orleans og byens berømte og berygtede karneval, Mardi Gras.

King – Supernatural

Og så er vi endelig nået til kronen på værket. Selve historien. “The Story.” Denne gang er der blevet plads til både Anita Bias og Amber Strother på vokal, hvilket er ganske passende. De tre er nemlig en helhed, og “The Story” fortæller hele historien om den unge trio. “Got a story to tell.” Om hvordan det er at rejse langt væk hjemmefra. “Goodbye, farewell. The train is leaving.” Og om at man alligevel kan mærke, at man er på vej det rigtige sted hen. “Off to the land of eternal sun.

King – The Story

Kings debut-EP udkom den 15. marts sidste år og kan købes via Amazon her:
http://www.amazon.com/The-Story/dp/B004OQCQVC/

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *