Nye toner fra Rosenkrantz & Gyldenstjerne

Succes på Det Elektriske Barometer kan give et danske indieband præcis det skub, som det kræver at gå fra den totale undergrund til upcoming-området. Den udvikling er lige præcis sket for den Thisted-baserede folk-duo Rosenkrantz & Gyldenstjerne.

Man forstår hvorfor. Minihittet “Tiddlers” er poppet folk, som trækker en fin linje fra tidligt The Rumour Said Fire over Cody til The New Spring. Og med Rosenkrantz & Gyldenstjernes bopæl langt fra resten af musikverden får den ellers lidt prøvede genre i Mikkel Roar og Niels Christians hænder tilføjet noget af genrens oprindelige autencitet. Men det kunne være ret irrelevant, hvis ikke duoen udmærkede sig ved en grundigt tænkt sangskrivning. Både på “Tiddlers”, b-siden “Creator” og det nye nummer “Dust” bruger Rosenkrantz & Gyldenstjerne duoformatet forbilledligt: Niels Christians lyse vokal er i front, mens Mikkel Roars lidt dybere ligger lige under. Den akustiske guitar spiller nummerets gennemgående riff, mens den elektriske variant former simple, let støjende modstykker. De to supplerer hinanden, og tosomheden skaber en smuk harmoni.
Og så er der selvfølgelig teksterne. De bevæger sig på et personligt, men stadig alment niveau. Det er simpelt, men det bliver ikke naivt, når de to på “Creator” synger “I’ve lost the power to create/I’ve miss the will to concentrate/I can’t expand my point of view/I’ve lost something, I’ve lost a few”. Det kender man jo godt.

Rosenkrantz & Gyldenstjerne – Tiddlers

Siden “Tiddlers” i foråret blev hevet fra den jyske muld til den landsdækkende FM-frekvens, har duoen haft nogle sporadiske liveoptrædener. Men med den lille videoteaser af “Dust”, er det åbner op for mere materiale fra dem, for et cover af Julia Holters fænomenale nummer “In the Same Room” foreligger også. Anledningen er, at Rosenkrantz & Gyldenstjerne supporter The New Spring i Lemvig, Aarhus og Aalborg i forbindelse med hans Danmarksturné med sid-ned-koncerter. “Dust” er godt nyt, for det bekræfter, at Rosenkrantz & Gyldenstjerne er mere end to gode numre. Ja, faktisk bekræfter det, at duoen er bygget på en musikalsk dynamik, som gør mærkatet upcoming særdeles passende.

Rosenkrantz & Gyldenstjerne – Creator

Rosenkrantz & Gyldenstjernes turnédatoer:
18. august – Alive Festival, Thisted
06. september – Biohuset, Lemvig m. The New Spring
07. september – Studenterhuset, Aalborg m. The New Spring
13. september – Atlas, Aarhus m. The New Spring

Turnedatoer for The New Springs turné findes her.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *