Videopremiere: Marie Fisker – On The Beach

Til trods for harmonisk fingerspil, rolig percussion og fortrolig vokal, har der altid hvilet en dyster atmosfære over Marie Fiskers musik. “On the Beach”, førstesinglen fra hendes kommende album So, Hoes & Heroes, er ingen undtagelse. Instrumentationens og produktionens umiddelbare skønhed luller lytteren ind i repetitionens tryghed, som understøttes af det længselsfulde sangforedrag. Den opslugende stemning har musikvideoproducerparret MadeInTheField fanget i deres video til singlen. Den emmer af smukke billeder, en underspillet mystik og skuende blikke rettet mod noget i en virkelighed langt borte, men i tankerne ganske nærværende.
Både sang og video kan synes kedelig og harmonisk – lige indtil uhyggen under overfladen opdages. En snigende, melankolsk slideguitar og dybe basgange spreder en næsten Twin Peaks’sk atmosfære over det detaljerede lydbillede. “On the Beach” bliver farligt forførende.

So, Hoes & Heroes er Marie Fiskers første fuldlængde album siden debuten Ghost of Love fra 2009. Men de sidste tre år har ikke været stille for sangerinden, der i 2010 vandt Steppeulvsprisen som Årets Håb. I 2011 udgav Fisker singlen “Mirror, Mirror” på ep’en Mirror, Mirror, Mirror, Mirror, der foruden det nye nummer bestod af bl.a. Cæcilie Triers (Chimes & Bells) og Sune Wagners (The Raveonettes) fortolkninger af numre fra Ghost of Love, og det er blot tre måneder siden, hendes samarbejde med Trentemøller på cover-nummeret “My Dreams” (originalt skrevet af hedengange amerikanske The Gun Club) opnåede en del opmærksomhed. Både den relativt hårde og sært electrorockede original samt akustiske version skabte retfærdige bølger på kvalitetsbevidste medier som Spin, P6 Beat og Det Elektriske Barometer. Med Marie Fiskers vokalpræstationer på “My Dreams”, den kompositoriske elegance fra “Mirror, Mirror” og bedst af alt, “On the Beach” som første udspil, sættes forventningerne til So, Hoes & Heroes højt.

Trentemøller – My Dreams ft. Marie Fisker

‘So, Hoes & Heroes’ udkommer til september på Maryvine via Playground. “On the Beach” udgives digitalt på mandag, d. 29. juli.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *