Touchy Mob vendte maskinel modvind til menneskelig medvind på Gloria

Gårsdagens anmeldelse af Sam Amidon handlede om, hvordan en mand og en guitar kan underholde et fyldt telt til UG. Dagens handler om, hvordan hans elektronisk kan skabe forhindringer for en mand og hans guitar. Og hvordan disse befrier en koncert fra tryghedens forudsigelighed og giver musikken nye rum.

Tyske Touchy Mob aka Ludwig Plath kombinerer folkgenren med sin hjemstavns flair for elektroniske beats. Live betød det, at Plath leverede vokal og skiftevist spillede akustiske guitar og styrede en controller. Beats, synth og yderligere effekter blev udsendt af et backtrack med en særdeles dårlig dag. Af og til nægtede det simpelthen at starte, og det sendte Touchy Mob ud på dybt vand. Musikalsk arbejder Plath med det uforudsigelige – hans numre bygger sig ofte op, for at bryde helt ned igen. Eksempelvis på den dansefremkaldende “Atlantic Back”, som med et aparte breakdown snyder den danseglade festivalgænger. Touchy Mob arbejder ellers med harmonier, som oftest tangerer synthpoppens magi – især på numrene fra den seneste ep Atlantic Back, som hovedparten af settets numre stammede fra. Derfor er det endnu mere modigt, når Touchy Mob enten fjerner melodien komplet, eller simpelthen holder kunstpauser. Det skærer numrene op i dele, men de formår alligevel at finde hinanden i sidst ende, ligesom den akustiske guitar og det elektroniske lydunivers gør.

Touchy Mob var et eksempel på, hvor tilgivende og taknemmeligt et publikum Roskilde er. Efter blot et par numre fortæller Plath, at denne koncert er hans største nogensinde, og at han i øvrigt er syg. Midt i settet bryder backtracket sammen, og efter et akustisk nummer må han sande, at det næppe kommer til at virke. Dårlige vilkår. Men netop Plaths ærlighed ender med at redde ham. Vi føler med ham, og i stedet for at rynke på næsen af de lidt sparsommelige, improviserede technobeats, går de i benene og skaber en sær privatfest, vi på ingen måde havde set komme. Touchy Mob viste på Gloria stor tilpasningsevne, og det skal skattes højt på en festival.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *