“Nu vil jeg ud og spille i verden, og så vil jeg tilbage hertil”

Hvor går man hen, og hvilke nye projekter og mål søsætter man, når man som hjemlig musiker netop har udlevet drengedrømmen om at give koncert på Roskilde Festival? For Tobias Pedersen, drum&bass-produceren med aliaset Beastie Respond, spiller festivalen en særlig rolle i hans musikalske opvækst. Beastie Respond er selv vokset op i Roskilde, og har deraf været vanlig gæst på landets største festival i et årti, på trods af sin stadigt unge alder. Efter tirsdagens koncert på Apollo fangede vi ham, til en snak om festivalen, fremtiden og hvordan hans klubkoncept Ottoman har hjulpet ham som producer.

– Jeg har været på Roskilde Festival de sidste ti år. Det har været en helt naturlig ting at tage til, lige siden jeg gik ud af 7. klasse, og skulle skifte skole, hvor mine nye klassekammerater allerede havde været på Roskilde Festival et par gange. Sidenhen er det udviklet sig til en naturlig ting, at jeg skulle afsted, bare for at have det sjovt, så det at skulle spille koncert herude har blot været en fjern, uopnåelig drøm. Så tilmed at have spillet på festivalen gør kun mit forhold til den mere personligt. At spille på Roskilde Festival er mere eller mindre den største drøm for de fleste danske bands og musikere, men jeg tror det spiller en endnu større rolle, når man rent faktisk kommer fra byen.

Mærker du en forskel fra at spille sådan en koncert under høj sol foran et stort publikum, i forhold til dit sædvanlige miljø på natklubber som Dunkel og Culture Box?

– Helt klart. Alene min fornemmelse inden jeg skulle spille hér, normalt står jeg jo gemt i mørket på et forholdsvist lille spillested, så opmærksomheden på mig var mere tydelig og nærmest uhyggelig, følte jeg. Det vil heller aldrig være det samme publikum man spiller for; her støder folk tilfældigt til, i modsætning til mine koncerter inde i en egentlig by og på et spillested. Oplevelsen af min koncert her på festivalen har endnu ikke helt bundfaldet sig, og det tror jeg skyldes mit personlige forhold til denne festival.

Jeg har for nylig foretaget en ændring i mit livesetup, hvor jeg er gået væk fra at bruge min computer og midi-controllers ud med en enkel sampler, hvor jeg afvikler det hele fra, så der er ikke længere nogen skærm man hele tiden kan orientere sig fra, så det var jeg lidt bekymret for på forhånd, at jeg skulle huske det hele meget bedre.

Nu kan du tage en fortjent pause fra din egen musik i den nærmeste fremtid. Hvad skal du, som den erfarne festivalgænger du er blevet, selv opleve på årets Roskilde Festival?

– I kraft af, at jeg har været meget optaget optil festivalen med at forberede min koncert, har jeg ikke haft tid til at tjekke programmet særlig meget ud. Jeg skal selvfølgelig se Björk, The Cure og Bruce Springsteen, men også over at se nogle af de artister, der tidligere har spillet på Dunkel og til mine egne klubaftener, som Rockwell, Commix og Addison Groove.

Har der været fremmende for din karriere som producer, at du gennem dit job som promotor og klubarrangør på Dunkel har fået skabt mange kontakter til internationale artister?

– Det tror jeg helt klart. Jeg har nogle produktioner på vej imod udgivelse, som nok ikke ville være blevet til noget, hvis det ikke var for et par klubaftener på Dunkel med internationale bookinger. Det er generelt en vej frem, som jeg kan anbefale mange at tage, men hvis man endelig skal gøre det, skal det ikke handle om at skabe kontakter, der kan eksponere dig bedst. Der eksisterer meget goodwill i denne branche, det er et faktum, men det handler også meget om at finde personer og pladebosser man er på bølgelængde med, og som man respekterer; ellers prøver man bare at udnytte situationen ud fra et egoistisk synspunkt.

Nu har du udlevet en drengedrøm, om at spille på Roskilde Festival. Hvad skal der nu ske med Beastie Respond?

– Det ved jeg ikke (griner). Jo. Jeg har nogle produktioner, der er ved at være klar, og så kunne jeg godt tænke mig at udsende et album i 2013. Jeg vil gerne udvikle mit livesetup endnu mere, og så kunne det være fedt at komme mere til udlandet og spille, bare i det hele taget at komme mere rundt i landet, istedet for at det primært foregår i København. Derudover vil jeg gerne ud og spille i verden, og så tilbage hertil, på en større scene.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *