Summertime is Coming

“Summertime is coming so get out!”

Synger Paul Banks“Summertime Is Coming”, og præcis sådan har jeg det lige nu. Ganske passende ramte hans nye single, “Summertime Is Coming”, internettet i går, på dagen, der føltes omtrent som første troværdige sommerdag. Hvilket faktisk er mere end passende eftersom Roskilde venter henne om hjørnet.

Hvor festivalen kickstarter mangt en teenagers sommerferiefornemmelse, er det første gang Paul Banks starter min. Som forsanger i Interpol og med solodebuten Julian Plenti is… Skyscraber har han egentligt mest været en mere energisk fætter til The Nationals indesluttede og melankolsk rock – mere efterårsegnet end +20 grader venligt. Det er nu ikke fordi, at han med “Summertime Is Coming” pludselig har set lyset og deponeret melankolien sammen med vinterfrakken. Nummerets tunge trommer og altid desperate vokal er langt fra sommersynth og r’n’b-døsige rytmer. Men larger-than-life-følelser og storslåede kompositioner kender ingen årstider, og derfor er “Summertime Is Coming” et fint kompromis mellem den sommerkulredes ønske om identifikation i tekstens referent og den evige melankolikers søgen efter et følelses-afløb i nummerets desperation. Det er en bedrift at opfylde begge behov.

“Summertime Is Coming” er første single fra ep’en Julian Plenti Lives… som netop er udkommet i eget navn – altså som Paul Banks, og ikke Julian Plenti. Resten af ep’en er ligegyldige cover-versioner af b.la. Frank Sinatra og J Dilla, så glem dem og hør i stedet singlen på repeat, mens du glæder dig til fuldlængdealbummet, som kommer til oktober.

Paul BanksSummertime Is Coming
[audio:http://www.matadorrecords.com/mpeg/paul_banks/paul_banks_summertime_is_coming.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *