Footwork og hip-hop i Sydafrika

For nylig da Eva var i Rom og jeg holdt bas-tema, kunne man eksklusivt på Regnsky høre et par tracks med den libanesiske rapper EL Rass. Det kan selvfølgelig stadig høres her. Han har netop udgivet en plade med produceren Munma, der forstår at give de arabiske tungesmæld et flot bas-fikseret underlag. I dag vil jeg gerne præsentere et andet bas-fikseret hip-hop act, denne gang fra Sydafrika. Rapperen kalder sig Okmalumkoolkat og nummeret her kommer fra ep’en Get A Grip, der udkommer på Hyperdub til juli. Senere på sommeren kommer der også et album. Produceren er en ældre Hyperdub-kending, nemlig LV.

LV feat. Okmalumkoolkat – Sebenza

Trackets titel ”Sebenza” betyder arbejde på zulu. Teksten har mange fine remser så som ”Cyan, magenta, yellow, black/ Mac, MacBook Pro processor”. Læg mærke til de stærkt footwork-prægede momenter især i begyndelsen af tracket. Så vidt jeg ved fylder footwork stadig ikke meget i de bas-fikserede hip hop-produktioner, der for størstedelen stadig læner sig op ad grime. Det er derfor forfriskende at høre LV og OK komme med et godt bud på et mix. Mere af det!

Videoen er optaget i Johannesburg og indeholder et par farlige bilstunts, der vække minder om Romain Gavras‘ super svedige video til M.I.A.s geniale track ”Bad Girls”, der er en hyldest til Women To Drive Movement i Saudi-Arabien, der var en kampagne, kvinder lavede for at få lov til at køre bil.

M.I.A. – Bad Girls

Det er i øvrigt ikke første gang LV og Okmalumkoolkat har samarbejdet. Tilbage i 2010 lavede de nummeret ”Boomslang”, der bestemt er et lyt værd, omend et par år gammelt.

LV feat. Okmalumkoolkat – Boomslang

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Siegfred says:

    Er det kun mig der høre en smule DJ Mujava og hans township funk i den sidste sang?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?