No Ceremony///

The Guardians “New Band of the Day”-feature er glimrende, men forfærdeligt tidstypisk på den lidt flyvske “hurtigt videre til næste hotte opdagelse”-måde. Dens anbefalinger skal tages med et gran salt, for ofte er bandsene ikke værd at bruge længere tid på end netop en dag. Men britiske No Ceremony/// er bestemt ikke et af de bands.

Allerede i begyndelsen af marts gravede The Guardians Paul Lester dybt i Manchesters (eller internettets) undergrund og opsporede det dystre, technofile popband, som sætter gang i en ikke frygteligt opstemt fantasi om en lidt for ung pige, der af uvisse årsager forvildes ind i Justice studie, hvor Joy Division øver med Portishead i en arbejdsrus fremkaldt af nogle seriøse downers. Det kunne det sådan set godt være virkeligheden, for det komplet latterligt navngivne band(?) holder sig så hemmeligt, som det nu kan. Ikke at de behøver det, for med fire tilgængelige originalnumre (og tre remixes) viser No Ceremony/// et mangefacetteret udtryk indenfor den melankolske og stærkt manipulerende popmusik, de kalder deres område. Det er et udtryk med masser af substans i, som de kan tillade sig at være stolte over.

Musikalsk omgives sangerinden af både housebeats (“Hurtlove”), electrosynth (“Heartbreaker”) og skiftevist Beach House-følsomme klaver og guitar akkorder. Det er teatralsk og stort opsat, altid kulsort og skræmmende konsekvent. Den dræbende smukke sjæler “Deliverus” tager med sit langsomme r’n’b-rytmer og følelserne på forsædet kegler hos mig, mens “Wearme” ville være dansabel, hvis man skruede tempoet 1/3 del op og miksede et techno-track ind over. Man kan selvfølgelig også bare modtage den kropslige påvirkning i rammer med færre påbud (i sofaen, f.eks.), hvor No Ceremony/// generelt gør sig godt med deres stilistisk velgennemførte genreleg.

No Ceremony///DELIVERUS
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/05/01-DELIVERUS.mp3]

No Ceremony///HURTLOVE
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/05/01-HURTLOVE.mp3]

No Ceremony///WEARME
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/05/WEARME.mp3]

Tak for musiktippet til en god ven – de er som regel mere pålidelige end medierne.

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Mads Axelsen says:

    <3

  2. Kristian says:

    Tak for at tippe videre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?