Bas-tema dag 1: Dragstep

En af de mange løbende projekter her på bloggen er at følge og forstå basmusikkens mangfoldige udviklinger (læs bl.a. sidste uges indlæg om techno i ny basmusik). I denne uge er Eva i Rom, så Morten og jeg er ”alene hjemme”, og jeg tænkte derfor, jeg ville gå all-in på at lave bas-tema ugen ud! Hver dag et nyt indlæg om ny basmusik, som skal høres og gøre os glade og kåde i sommervejret.

Bas-tema dag 1 handler om to fyre, der begge har en god fornemmelse for det poppede i basmusikken. Den ene er en ældre kending, Mensah, og den anden er mere ny på scenen og kalder sig Walton. Personligt elsker jeg, når det lykkes en musiker at fremhæve de poppede potentialer i dubstep. Gerne med et lille vulgært skvulp, der kan få den ellers så maskuline genre ned i et par høje hæle (dragstep!). Godt eksempel var helt klart den gang Magnetic Man udgav ”Karma Crazy”: Lækkert, vulgært track, der seriøst giver dig det største røde drag-kys lige på røvballen.

Magnetic Man – Karma Crazy

Men det er jo efterhånden et gammelt nummer og vi skal høre noget nyt! Produceren Walton har været på Hyperdub siden sidste sommer. Hans seneste nyeste ep All Night, der kom i april, er enormt velfungerende, især titelnummeret der har en vidunderlig snert af pop. Læg mærke til vokalerne og de næsten Prince-agtigt forførende akkorder. Jeg synes det er helt perfekt.

Walton – All Night

Produceren Mensah er også god for et par ægte mainstream-møder-dubstep tracks, uden at det lykkes lige godt hver gang. Men et af numrene fra hans seneste ep, der kom i marts, rammer plet. Her er skruet helt ned for den dum-smarte dubstep, til gengæld for en mere klassisk, men stadig dejligt poppet vellyd.

Mensah – The Trailing Moons of Saturn

Tracket stammer fra ep’en The Gambia, som er udgivet på Deep Medi Music, der er et af de bedste dubstep-labels for tiden. Dem skal vi høre mere fra i løbet af ugen. Vi ses i morgen til mere bas!

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *