CPH PIX’s Musikvideoaften præsenterer: Far Away From Fiji & The New Spring


Filmfestivalen CPH PIX har allerede indtaget byens biografer. Men tirsdag aften gælder det spillestedet Huset i Magstræde, når festivalen inviterer til en aften med musikvideo-maraton, artist talk og ikke mindst koncerter med danske musikere, som har en særlig stærk brug af musikvideoen som kunstart og promotionapparat.

Et af disse bands er Far Away From Fiji. Drømmepop-trioen har rumsteret i undergrunden i over et år, men en manglende liveaktivitet har holdt dem tilbage som en fin, lille hemmelighed for Det Elektriske Barometer-lyttende indiefolk. Og musikvideo-afficionados, that is. For de tilgængelige numre indbyder med deres åbne kompositioner til dagdrømmeri i nostalgiens gullige toner, som går igen i musikvideoerne – det hidtil eneste format, hvor de fire numre kan høres.
Far Away From Fiji uploadede for knap to måneder siden deres to nyeste musikalske kærlighedserklæringer med visuelt akkompagnement. “We Are Here” og “Measuring Time” er sensitive størrelser med vidt forskellige udtryk. Særligt førstnævntes stabile trommer skaber rytmen til en funklende tur ned at memory lane/ud i universet, alt efter om den vemodige melodi eller den håbefulde tekst definerer billederne. Det kan selvfølgelig også være begge dele, og åbenheden mod lytterens egen forestillingsevne er egentlig det aller bedste ved Far Away From Fijis skrøbelige univers.


Det overraskede mig at se snart albumaktuelle Regnsky-favorit The New Spring på denne aftens program. Trods Bastian Kallesøes tekster etablerer let-forestillelige visuelle scenarier, har soloprojektet aldrig før slået mig som ekstraordinært visuelt. Men det giver så god mening, når omtalen af arrangementet fortæller, at “The New Springs musikvideoer integrerer forskellige situationer og locations i København” – første smagsprøve fra det kommende fuldlængde album bærer navnet “In The Parlor” og første strofe fra nummer to, “In the Spirit of the Revolution”, lyder: “And I waited for you in the faculty lounge”. Så er scenen sat, og med tanke for Bastians evige talent udi kombinationen af narrative forløb og associative udflugter i tekster såvel som i instrumentation, er det svært ikke at blive særdeles forventningsfuld ved tanken om ledsagende musikvideoer, en koncert og selvfølgelig albummet Secret Armor, der udkommer d. 15. maj.

Til morgendagens arrangement optræder også den punkinspirerede og noget skingre 80’er-popduo Dig & Mig.
Før koncerterne vises et musikvideoprogram sammensat af indsendte, danske musikvideoer, som alle har en narrativ struktur. Denne seance efterfølges af artist talk.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *