Christian Hjelm – Scenen Skifter Nu Regnsky Exclusive

Hvis du har en rigtigt god hukommelse, så kan du sikkert huske, at det for to måneders tid siden blev annonceret at Christian Hjelm – en af Danmarks fornemmeste vokalister – holdt et musikalsk frikvarter i form af et soloalbum uden de sædvanlige legekammerater fra Figurines. Men indtil nu har fans af den guitarspillende, harmoniglade nordjyde med den specielle vokal og de fantastiske, varme melodier måttet vente på at høre, hvordan Hjelm lyder, når han helt alene skriver sine sange.

“Scenen Skifter Nu” er en ganske passende titel for første smagsprøve fra pladen. Her er scenen unægtelig en anden, end den var, da Figurines udgav deres seneste, selvbetitlede album i 2010. Nummeret har vi helt eksklusivt fået lov til at premiere på Regnsky – en ære, vi er afsindigt taknemmelige for at få tildelt, da “Scenen Skifter Nu” fuldt ud lever op til forventningerne om legende musik med vokalpræstationen endnu mere i centrum end hos Figurines. Hjelm har skiftet sprog, så han nu synger på modersmålet, men den store ændring mærkes ikke. Teksterne har nemlig sjældent været dominerende hos Figurines, og selvom Hjelm på “Scenen Skifter Nu” rent faktisk rimer “hjerte” på “smerte”, indgår vokal og tekst som en så selvfølgelig del af det afsindigt velproducerede lydbillede, at man på ingen måde krummer tæer – nej, instrumentering og vokal smelter sammen, så man må lade sig rive med og fuldkomment glemmer sine (opblæste) forbehold.
Hvor energien oftest har været i højsædet i det Figurinesske univers, virker ambitionen på “Scenen Skifter Nu” til at være skabelsen af en glidende bevægelse. Tempoet er lidt langsommere, percussion dominerer over trommesættet, og i stedet for at forme en melodi af knivskarpe riff, skaber guitaren en florlet guirlande af velafstemt fingerspil i perfekt opposition til bundens orgel og slideguitar. Ambitionen følges succesfuldt til dørs, hvorfor nummeret fremstår vanvittig harmonisk i sine skift mellem de neddæmpede første og sidste dele og den midterste, som domineres af trommer i tungt trav.

Albummet bærer arbejdstitlen Før Vi Blev Lette og udkommer i begyndelsen af efteråret på Playground Music. En egentlig førstesingle er på trapperne, men “Scenen Skifter Nu” er altså første smagsprøve, og den skulle være ganske repræsentativ for udgivelsen. Det ser ud til, at Christian Hjelm kommer til at opfylde de naturligvis meget høje forventninger.

Christian HjelmScenen Skifter Nu
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/04/Scenen-Skifter-Nu.mp3]

Christian Hjelm spiller til Klub Sschh på Din Nye Ven i København sammen med Folkeklubben d. 2. maj kl. 19.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *