Rangleklods – Cough

Et par uger efter udgivelsesdatoen hænger et nummer fra Rangleklods‘ heftigt omtalte debutalbum Beekeeper fast. Det usammenhængende og overhængende umodne indtryk jeg fik af det genrerodende album blev trængt i baggrunden for fire minutters tid med “Cough”, der falder som en sand belønning i midten af soloprojektets plade.
Nummeret er et inderligt udtryk for desperation og nødvendighed – hvilket ikke nødvendigvis er elementer, der skal være til stede i musik, men elementer som gør ideer bedre, fordi de, når en vis distance til klicheerne holdes, overbeviser lytteren om, hvorfor netop denne musiker kræver lyt.

“Cough” trækker rytmen sig tungt af sted, som tynget ned af det melodiske materiale og vokalens dybde. Det fremkalder en knugende følelse, hvor indvoldene trækker sig sammen, og jeg rent faktisk tror på Esben Andersen. Nummerets følelse er en konstant, for både fremdriften og (den potentielle) afveksling er ikke eksisterende. Blot bliver messende kor til skurrende guitar og usikkert vibrerende synth, som skaber et bredt lærred til Rangleklods elektroniske pop-rock.

Rangleklods er netop offentliggjort til årets Spot Festival, hvor han optræder som duo sammen med guitaristen Tikki. Spot Festival foregår som venuefestival i Aarhus 4-5. maj.

Rangleklods – Cough
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/03/06-Cough.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *