Ice Cream Cathedral – Straight Arcs EP

Denne uge har stået på ep-fest herhjemme. Den første halvdel af min nydelige, hjemmebrændte cd udgøres af danske Ice Cream Cathedral. Et band, som så småt begynder at folde sig ud, og hvis potentiale, der kunne lave mange klamme årstidsmetaforer om.

Det er nu ret unødvendigt. Trioens musik – for egentlig at skrive noget lige så slemt – taler for sig selv. Ethvert hjerte med hang til sødladne melodier og knastørre beats må smelte i mødet med Anja Lahrmanns uskyldigt feminine vokal, som overbeviser mig om at der findes en fusion af 60’er reklamepop-intonation og Victoria Legrand (Beach House) melodiske flair. Beach House er i det hele taget en reference, der med rette kan gentages, for den danske trio deler den amerikanske duos kærlighed til minimalistisk plukkede guitar-akkorder, som ind i mellem antyder en tæmmet vildskab i sine distortede udflugter. En anden oplagt reference – som dog har en helt anden tilgang til musik, nemlig som udstilling af en indestængt aggression, man leder længe efter hos både Ice Cream Cathedral og Beach House – er Salem, som muligvis ville lyde som Ice Cream Cathedral, hvis de var vokset op i et trygt velfærdssamfund og fik SU.

Hvis du er mest til Beach House og nostalgisk pop, så lyt til “Wasteland” og “A Downstroke”. Hvis du kan lide ruskende rytmer, så vælg “Tie the Great Uncommon”, det overrasker med energisk beat og en outro som referer til moderne britisk basmusik og bryder ud fra den intime, døsige stemning, som Ice Cream Cathedral ellers luller sin lytter ind i.

Men du kan også starte med at afspille “Walk-In-Closet”, så får du det hele præsenteret i form af små tre et halvt minuts imponerende velproduceret og -kontrolleret alternativ pop. Det gjorde jeg (tak, Passive/Aggressive) og netop det nummer åbnede resten af debut-ep’en Straight Arcs, som bandet selv har udgivet på kassettebånd og til gratis download på deres Bandcamp, og hvor alle de nævnte numre (og et par stemningsskabende parenteser) stammer fra .

Ice Cream CathedralWalk-In-Closet
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/03/Walk-In-Closet.mp3]

Ice Cream CathedralTie The Great Uncommon
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/03/Tie-The-Great-Uncommon.mp3]

Ice Cream CathedralA Downstroke
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/03/A-Downstroke.mp3]

Ice Cream Cathedral varmer op for Youth Lagoon til den udsolgte koncert i Lille Vega d. 4. marts. De headliner også Studenterhuset i Aarhus d. 8. marts og Ideal Bar (sammen med We Were Born Canaries) d. 22. Mere info på Facebook.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *