Verdensklasseweekend i København

Ja, det er ret nepotistisk, at vi fremhæver Dunkels to fester denne weekend. Culture Box er nemlig også leveringsdygtige i to stærke bookinger fredag og lørdag – hhv. James Blakes dj-set, som bestemt ingen introduktion kræver, og tyske Paul Kalkbrenner-relaterede Sascha Funke fra BPitch Control. Men vi har en forkærlighed for det fremsynede på Regnsky. Og jeg vover pelsen og hævder, at både James Blakes post-dubstep (hvor nyskabende den end var for halvandet år siden) og Funkes melodiske techno (som jeg holder afsindigt meget af), næppe kommer til at revolutionere min musikverden det næste stykke tid.

Blondes (US, live) + Kenton Slash Demon, Taragana Pyjarama & Christian Alexander

Dunkel, 24. februar 2012 23-07. Entré: 50 kr. Event her.

Det tror jeg til gengæld, at amerikanske Blondes kan komme til. Eller måske allerede har gjort.
Sat sig spor har de i hvert fald, for da jeg søndag morgen vågnede med en god portion tømmermænd, var det første jeg tænkte: Blondes spiller live på Dunkel på fredag! De lange, fabulerende, sfæriske numre som udgør amerikanske duoens selvbetitlede debutalbum, smelter sammen og skaber en voldsom gennemført struktur uden på nogen måde at ramme numrene ind. Albummet udkom d. 6. februar via RVNG Intl., samlede de tre ep’er, duoen brød igennem med i 2011 og tilføjede to nye numre, “Amber” og “Gold”. Blondes kombinerer dyster techno med en fløjlsblød melodisk sensibilitet og resultatet er en sær, psykedelisk electronica-techno, som opstår gennem jam-sessions, hvorfor duoens live-sets, der både inkluderer synthezisers, sequenzere og trommemaskiner, har ry for at være blandt de mest levende. Man kunne hævde, at det er lovligt billigt sluppet at samle sine ep’er, tilføje to numre og kalde det en plade. Hvis altså ikke de otte numre vandt så meget ved sammenhængende lytning – og endnu en gang understregede albumformatets forsatte relevans.
Til at bakke Blondes op står Kenton Slash Demon og snart pladeaktuelle Taragana Pyjarama klar med to dj-sets. Begge er de er store beundrere af Blondes (hvilket i følge rygtet er gengældt). Taragana Pyjarama har netop afleveret sit debutalbum til mastrering, og mens vi venter på at det udkommer på tyske Kompakt, kan vi håbe på at Taragana Pyjarama har lidt nyt med i pladetasken. Dunkel-resident Christian Alexander fuldender lineup.

BlondesWine
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/Wine.mp3]

John Roberts (live + dj) + Undr P, Mike Sheridan & Dunkel Radio

Dunkel, 25. februar 2012 23-08. Entré: 50 kr. Event her.

Deephousens popularitet var overvældende i 2010. Men en plade skilte sig mere ud end andre: Amerikanske John Roberts‘ debutalbum Glass Eights udgivet på tyske Dial Records.
Med en samling på ti numre i lavt tempo, men med en afsindig høj mængde melodiske detaljer, var Glass Eights selvskreven på stort set alle internationale mediers liste over bedste album. Jazzede klaverstykker og relativt simple beats er grundpillerne i Roberts produktioner, som har en drømmende lethed. På plade spiller John Roberts ikke op til dans, men live opprioriteres numrenes underliggende dynamik – uden at Roberts går på kompromis med sit melodiske fokus.
Siden John Roberts i begyndelsen af 2011 gæstede Dunkel første gang, har han turneret hele verden rundt, og samtidig gjort sig bemærket med remixes af toneangivende artister som Motor City Drum Ensemble, Ellen Allien og senest Blondes. John Roberts som liveoplevelse var så overvældende, at vi blev nødt til at prøve den igen, hvorfor John Roberts besøger Dunkel lørdag d. 25. februar – eftersigende med helt nyt materiale. Udover at spille et liveset, vil John Roberts også dj’e back to back med danske Undr P!
Som support giver snart albumaktuelle Mike Sheridan et af sine uimodståelige dj-sets. Aftenen er i sikre hænder med Dunkel Radio-crewet (Najaa, Dee Brown, Frits Carøe og Andreas Rosendal) som gennemgående figurer. Også er der vist heller ikke plads til flere.

John RobertsPorcelain
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/07-Porcelain-1.mp3]

BlondesBusiness (John Roberts Remix)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/2-04-Business-John-Roberts-Remix.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *