Varm op til Choir of Young Believers

Om en uge udgiver Ghostly International et album med et dansk band. Udgivelsen hedder Rhine Gold og er ingen ringere end Choir of Young Believers‘ andet album, som følger op på debuten This is for the White in Your Eyes fra 2008. Pausen fra udgivelsen af debuten til den nye kommende plade er nogenlunde lige så stor som forventningerne til denne.

Og de er ikke blevet mindre af de smagsprøver, vi de seneste måneder har fået. Først var der “Patricia’s Thirst”, et uudgrundeligt popnummer, som understregede, at Choir’s ubetingede frontmand Jannis Noya Makrigiannis, er en melodiskaber af Guds nåde – det er ren “Action/Reaction” letsindighed, skamløst stoppet med synth, bizarre lydlige referencer til PC-spil anno slut-halvfemserne og et legende melodisk sprog, som mange må være misundelig på. Men i modsætning til den refererede single fra debuten, er tungsindigheden her fra helt væk på “Patricia’s Thirst”. Og åh, hvor jeg dog savnede den, de første par gange nummeret løb gennem høretelefonerne! Det gør jeg sådan set stadig. Jeg savner det nervøst spørgende, som både indeholder det håbefulde og det dybt melankolske. Afvisninger findes jo altså i rimelig stort omfang. Men ikke på “Patricia’s Thirst”.
Men jeg fik min efterlyste tungsindighed lidt efter, da Det Elektriske Barometer testede albumforløber – men bestemt ikke single – nr. to, “The Third Time”. Langsomt, tynget ned i tristessen af slæbende trommer, faretruende strygere og ikke mindst af vokal og tekst. Men den legende lethed, som gør Choir of Young Believers til et indiepop og ikke indierock bekendtskab er stadig intakt – trods hjertet på “The Third Time” slår endnu tungere end normalt. For en tredjedel inde i det seks minutter lange nummer popper en bas op. Den er prægnant og fører nummeret videre uden at ryste på hænderne. På det kommende album er “The Third Time” første nummer, og den langsomme udvikling er som skrigende efter mere.

Det mere har vi til dels fået. Og nu bliver det rigtigt godt. Hvor “Patricia’s Thirst” var midsommergrønne græsstepper og “The Third Time” kulkælderen, er den deciderede andensingle, “Nye Nummer Et” den rette kombination herimellem. Melodisk stof og fylde, der stiger til himmels som et andet guddommeligt afkom i lykkelig forening med en sær elektronisk boblen, Choir ikke tidligere har dyrket i bunden. Det til trods hviler de enkelte instrumenter i sig selv, og bliver vist frem på skift med al den pomp og pragt, som Choir ynder at smykke sine melodier i. “Nye Nummer Et” er ingen undtagelse, og power-balladen har allerede gået sejrsgang over internettets ustyrlige folde. Regnsky skal ingen undtagelse være – vi kipper med flaget for, at Choir of Young Believers stadig er stedet for foreningen af det tunge og det lette, det dybe og det lyse, det som rammer toppen og det som skraber bunden. Hurra, hvor vi glæder os til Rhine Gold!

Choir of Young BelieversNye Nummer Et
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/06-Nye-Nummer-Et.mp3]

Choir of Young BelieversPatricia’s Thirst
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/02-Patricias-Thirst.mp3]

Lyt til “The Third Time” her.

Rhine Gold udkommer på mandag d. 27. februar i Danmark via Tigerspring. Pladen udkommer internationalt d. 20. marts via Ghostly International.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *