Schultz and Forever

At man kan bevæge sig fra “undergrund” til “upcoming” ved at være ivrig og takke ja til alle de tilbud man får, er ikke en hemmelighed. Alt det har den unge, danske singer/songwriter Jonathan Schultz husket. Heldigvis sammen med arbejdsomheden.
Den har resulteret i et væld af sange under navnet Schultz and Forever, hvoraf de eneste tre for offentligheden tilgængelige i december 2011 blev udgivet som Odd Stories, en instrumentalt neddæmpet debut-ep, som med Schultz karakteristiske stemme i forgrunden og ganske få andre virkemidler skaber et overraskende inkluderende rum for følelser i gigantstørrelsen.

Musikaliteten var det første ved Schultz and Forever, som overvældede mig. Først med “Falling”, som minder mig om, at stilhed kan være musikkens vigtigste dogme. Her lader en ganske lille instrumentation Jonathan Schultz stemme bære al nummerets vægt. Den knækker ikke, men får mundharmonikaen til at smyge klædeligt omkring sig, mens bølger af dybt klingende guitar knejser i en formidabel komposition mellem det bjergtagende og afventende.
Hvem kan høre “Marsha” uden at få en klump i halsen? Jonathan Schultz har en forbløffende evne til at lade instrumenterne tale i stemninger, og den ubeskriveligt triste atmosfære har guitaren i virkeligheden etableret længe før vokalens beretning begynder. “Marsha” danner bro mellem “Falling” og “New Dawn”. På sidstnævnte opstår, hvad vi generelt forstår som energi i musik, en insisterende fremdrift i form af en slagkraftig rytmegruppe, som rykker Schultz and Forever ud af sovekammeret og ind i en større produktion. Det er klædeligt, især når skrøbeligheden fra de helt stilfærdige funderede numre bevares. Det lykkedes på “Marsha”, og sammen med “New Dawn”‘s næsten euforiske energi spænder de tre numre så bredt, er så dygtigt udført og har så stor relevans, at det forventningsfulde mærkat “upcoming” passer helt perfekt til Schultz and Forever.

Schultz and ForeverFalling
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/Falling.mp3]

Schultz and Forever – Marsha
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/Marsha.mp3]

Schultz and Forever – New Dawn
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/New-Dawn.mp3]

Schultz & Forever er netop offentliggjort til årets SPOT Festival som et af de første 15 navne. Tjek resten af de offentliggjorte artister ud her.

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Luca says:

    Det er rigtig rigtig fint det her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?