I’m not denying that I really want you back

Simple popmelodier spillet på masser af synth og med stor oprigtighed er det svært at få nok af. Derfor glædes jeg, når en sådan dansk trio dukker op af det rene ingenting. Girlfriends er et musikalsk opløftende bekendtskab – bare lad være med at lede efter molakkorder eller langsomme beats, du finder dem ikke i overflødighedshornet af elektropop.

Bandet beskriver selv deres musik som “music to watch girls go by”, og kærlighed – måske især dilemmaerne omkring sidste del af forholdet – er tema for samtlige af Girlfriends’ fire tilgængelige numres tekster. Et tema, der behandles ærligt og åbenhjertigt, uden at blive pakket ind i metaforer. Den simple vokal har sine begrænsninger, men er frygteligt charmerende, både når den vaklende bevæger sig ud på falsettens tynde is eller med sikker hånd føres gennem effektkabinettet. Begge dele vises som en anden veldresseret og -friseret præmiepony frem på den (på flere måder) singlevenlige “Heartbreaks”, der kan føje sødme og energi til selv den bitreste dag. Resultatet er en smittende, fnuglet og stærkt afhængighedsskabende produktion.
De tre andre numre Girlfriends har lagt ud til gratis download på deres Facebookside er i samme lyserøde popunivers som “Heartbreaks”, og selvom en kritisk stemme i mit hovede hvisker, at tempostigningen ved omkvædet i “Nowhere Near Your Heart”‘s er et rimelig billigt trick, er det umuligt at undgå en The Smiths-lignende affektion for de tre følsomme drenge, når de hiver guitaren frem i mellemstykkerne.

Girlfriends er svære at finde information omkring, men mon ikke de residerer i København? De spiller i hvert fald koncert med Bodebrixen (der har været forsvundet i virkelig lang tid) d. 8. marts på Stengade til femte omgang af klubben Poetry In Mono. Billetter her.

GirlfriendsHeartbreak
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/01-Heartbreak.mp3]

GirlfriendsNowhere Near Your Heart
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/02/03-Nowhere-Near-Your-Heart.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *