The kings and queens of dark disco

Ny single fra amerikanske Glass Candy og smagsprøver fra danske Rosemarys kommende udgivelse. Tilmed indenfor samme uge!

Som medejer af det genredefinerende label Italians Do It Better, har Johnny Jewel en stor del af æren for discoens genkomst de seneste 10 år – vel at mærke neodiscoen, den dystre, langsomme udgave af den glittede genre, der henter sin inspiration i italodiscoen, og som for nogle vel kan synes en kende enslydende. Genrens mest prominente repræsentant er uden tvivl Glass Candy, og som ankermand der såvel som hos Chromatics og Desire, kan Johnny Jewel med rette kalde sig kongen af neodisco, og sidekick’et Ida No for dronning.
Siden udgivelsen af Deep Gems, har vi kun hørt fra Glass Candy i forbindelse med koncerter og alle mulige andre projekter. Nu er konstellationen Johnny Jewel og Ida No endelig aktuelle i dit iTunes-bibliotek igen. Singlen hedder “Warm in the Winter” og ledsages af “Beautiful Objects”. Ligesom på Glass Candys tidligere produktioner er “Warm in the Winter”s stamme simple rytmer og Ida Nos vokal, som skiftevis smyger sig ind i øregangene med sin skønsang og skifter til en fortællende, dreven, nærmest snakkede stemmeføring, der giver mindelser om  hittet “Beatific”.

Glass Candy – Warm In The Winter

Glass Candy – Beautiful Object

Rosemary er Danmarks kort til udfordring af Glass Candys status. Duoen vakte opsigt med de iskolde og glasklare produktioner “Sleep Alone” og “Old Old Persian Tale” tilbage i 2009, og bortset fra et par koncerter har der været stille omkring dem siden. Hvis ikke Johnny og de andre amerikanere netop havde udgivet nyt, burde de ryste i bukserne – eller i det mindste bare overveje, om de to danskere burde lukkes ind i folden. Med en tør, hektisk lyd rammer “Everything” og “Orange Tastes Different” en indestænk energi på grænsen mellem pophittet og klubfavoritten, og skønt det blot er previews på to minutter hver, er der ingen tvivl om Rosemarys placering på den danske disco-tronfølgerrække.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *