Pallers – The Sea of Memories

Den svenske, Labrador-signede duo Pallers omtalte vi kort for et par måneder siden, da den fremragende “Come Rain, Come Sunshine”, førstesinglen til den snart aktuelle debut The Sea of Memories, ramte internettet.
Britiske The Fader har i denne uge en noget mere værdifuld artikel om Pallers – den giver nemlig mulighed for stream af hele albummet, der på tirsdag udgives. Et album, der udvider forestillingen om Pallers lyd betragteligt fra det poppede og uptempo eksempel “Come Rain, Come Sunshine” fremlagde.

Følsom vokal, underspillede housebeats, hoppende synth. “The Kiss” er indbegrebet af åbningssekvensen på en ungdomsfilm om 80’erne. Lyt selv og forestil dig, hvordan hovedpersonen gennem gråt betonbyggeri vandrer ud mod horisonten, når de analoge synth og håndspillede trommer forenes af tekstens opgivende sløvsind, før enkle guitaranslag varsler håbets komme i beatets fornyede energi. En smuk melankoli, en momentær stilstand, som føles som år, men alligevel så hurtigt forgår.
Forestillingen er ikke uintenderet. Som pladetitlen angiver, skuer duoen tilbage – vi hører det i teksterne, der kredser om tabt ungdom set i længslens småmelankolske skær, i synthvalget som hilser os velkommen i 80’erne og gennem den oftest meget opbyggelige sangstruktur, hvor tilføjelsen af elementer enkeltvis giver numrene ro til at hæve sig. Det skaber en nødvendig balance i de enkelte numre, for man kan ikke komme udenom, at The Sea of Memories med sin hang til diskant – trods aparte indslag som den voldsomme “Wicked” – kan fremstå en smule for homogen og mere som et soundtrack, end som en samling af mærkante numre.

PallersThe Kiss
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/09/The-Kiss-1.mp3]

PallersHumdrum
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/09/01-Humdrum.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. allan says:

    I’m really amazed by this blog. Tons of useful posts and info on here. Thumbs up,

  2. Rasmus Palludan says:

    det er jo helt utroligt smukt.. endnu engang tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?