Plaid – Missing

Tidligere har vi skrevet om ligheder mellem elektronisk og klassisk musik. Nu skal vi over i en anden kategori, som man normalt ville forbinde med parykker, aristokrati og mamelukker: kammermusik.

I år fejrer den brittiske, Warp-signede duo Plaid 20 året for udgivelsen af debuten Mbuki Mvuki med deres sin første solo-udgivelse i otte år. Helt stille har der dog ikke været omkring Andy Turner og Ed Handley, for årene er blevet brugt på at skabe en imponerende mængde soundtracks og collaborations til diverse artprojekter – Plaid har aldrig været bange for utraditionelle sammenhænge.

Første nummer, Missing, fra den kommende Scintilli-plade fører os tilbage til det med kammermusikken. Med tre minutter, som stort set kun består af cembalo (klassisk tangentinstrument), en smule kor og minimalt doseret guitar, slås der triller langt fra moderne elektronisk musik. Relevant er det dog stadig – for udover at være et hypnotiserende smukt stykke musik, er det en eksemplarisk udstilling af diskant og bas’ infiltrering, særligt i nummerets sidste del, hvor klaverets dybe toner groover sammen til et svagt beat.

Scintilli udkommer 26. september på Warp.

PlaidMissing
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/08/Missing.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Noel says:

    :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?