CODY ser frem og tilbage

CODY går en travl uge i møde. Gruppen har ikke blot fået æren af at indtage Odeon Scenen på årets Roskilde Festivals første dag, de når også at udgive ep’en Under the Pillow, Under the Elms på fredag som opfølger på debutalbummet Songs (2009).

Det kritikerroste band står overfor lidt af et vendepunkt: På Under the Pillow, Under the Elms fremviser CODY nye facetter i americana/country-udtrykket. Hvor debuten bød på masser af mundharmonika og pedal steel guitar, er fokus på den nye ep rettet mod traditionelle rockinstrumenter, der suppleres af strygere og blæsere – bare lyt til “Sixteen Holes” eller til singlen “Under the Elms”. Overordnet set lyder ep’en af en band-proces, hvor numrene i højere grad end tidligere er opstået i øvelokalet som helt band fremfor i soveværelset. Og det er egentlig ikke underligt, når CODYs historie tages i betragtning, for siden debuten udkom, har livedelen af foretagnet for alvor taget fart.

Har du set CODY flere gange live, vil du sikkert huske både det ep-aktuelle “Under the Pillow” og Songs-outtaket “Ghost of Today”. Sidstnævnte viser sangskriver Kasper Kaae fra sin mest melankolske og underspillede side, og kan nu opleves hjemme i stuen for første gang, nemlig i videoen ovenfor. Videoen er optaget i bandets øvelokale, og den rolige klipning og varme farver understreger intimiteten i CODYs musikk. “Ghost of Today” er – ep’en taget i betragtning – et blik tilbage i tiden for bandet, og i denne akustiske version skal du nok få dit pedal steel-shot. Begge dele fungerer glimrende, men ep’ens større instrumentering og i særdeleshed de bemærkelsesværdigt tight trommer tager CODY videre til et plan, hvor Roskilde Festivals tredjestørste scene ligefrem virker som en selvfølgelighed frem for udfordring.

CODY spiller på Odeon torsdag kl. 20.
Videoen til “Ghost of Today” er filmet af Christian Klintholm og redigeret af Nick Lee Jerlung.

CODY – Under The Elms
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/06/03-Under-The-Elms.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *