SPOT: Helsinki Poetry & Treefight For Sunlight

Indrømmet: Med tankerne fast rettet mod lørdagens dayparty, havde jeg pokkers svært ved at dedikere mig 100 % til nogle af fredag aftens koncerter på SPOT Festival. Ikke desto mindre bød den på helt igennem gode koncertoplevelser (tilføj sædvanligt højt niveau fra Vinnie Who og Figurines) – generelt ikke de store overraskelser, men endnu et bevis på, at den danske indie-overgrund udgøres af yderst kompetente kræfter.


Efter Ridehuset havde budt på en lidt gennemsnitlig Vinnie Who koncert – det vil sige velspillet og forbløffende nuanceret underholdning uden de store overraskelser – var tiden kommet for Helsinki Poetrys debutkoncert. At konferencieren præsenterede duoen, der til lejligheden var udvidet til en særdeles velspillende kvartet, som et synthpop-band, syntes som noget af en tilsnigelse. For ser man bort fra gruppens flair for ørehængende popmelodier, var der ikke mange gram pop i aftenens første par sange, der præsenterede Helsinki Poetry fra en noget mere støjrocket og dyster side, end den nyudgivne ep gør. Trods Rune Vigils falset lå flot i det udenmærkede lydbillede og dermed skabte et bredt lydbillede, havde den noget flade stil svært ved at holde min opmærksomhed – den vandt bandet først til fulde med koncertens sidste halvdel, som den frostbidte “Phoenix” indledte. Her dominerede en poppet lethed, som gennem resten af koncerten tog mere og mere fart for at kulminere med den stærke afslutningsraket “Tokyo” og “Reykjavik” – begge numre med stærke omkvæd og samtidig flere stykker, der adskiller sig fra hinanden i tempo og instrumentering – her med medrivende overgange, der funklede af melodisk såvel som musikalsk overskud og talte lovende for fremtidige koncerter med mere sammenhængende setlister.

Helsinki PoetryPHOENIX
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/05/02-PHOENIX.mp3]

På Officerspladsen – det store telt i centrum af festivalpladsen – var Treefight For Sunlight klar til lukketjansen fredag aften. En placering, der næppe kunne være bedre for bandet – på papiret, i hvert fald. For lige før bandet gik på scenen, syntes det som et ganske utaknemmeligt job at skulle underholde et frysende publikum med solskinspop.
At det lykkedes til UG, kan der ikke være nogen tvivl om. Treefight viste sig fra sin allermest velspillende og publikumsvenlige side, med en koncert, der på befriende vis henvendte sig til publikum i stedet for branchefolk – både med sine særheder som en – med rette – meget begejstret og tamburinspillende Aske Zidore (fra bandets pladeselskab) og et på mest bizare vis fungerende og dybt uforklarligt stunt, der inkluderede et spejl og et 4 Guys From The Future-medlem med diodelygter hængende fra ørerne… Den dybere mening lader vi ligge, men en ting er sikkert – havde Treefight ikke haft musikalsk kunnen til at bakke sine scenestunts op med, ville det have lignet en joke. Det modsatte var heldigvis tilfældet for bandet, der ikke kunne tage et skridt forkert fredag aften, hvilket det dedikerede publikum kvitterede for med imponerende indlevelse hele koncerten igennem.
Gruppens eget engagementet på numre som“The Universe is a Woman” og “Rain Air” fik både varme og smil til at bredde sig, og med et frygtindgydende kompetent cover af Kate Bush-hittet “Wuthering Heights” og deres eget gigant-hittet “Facing The Sun” blev bandets eminente flair for vokalharmonier og originale melodier understreget. På “Wuthering Heights” overraskede Christian Lindingers lead-falset mig i særlig grad – vokalen virker her forbløffende fri, sammenlignet med på “What Became of You and I” – en gave til bandet, hvis to andre sangere med nonchalant selvsikkerhed gjorde al tvivl til skamme i en koncert, som ikke bare gav løfter om en lovende fremtid, men rykkede Treefight direkte til toppen af listen over Danmarks bedste livebands.

Treefight For Sunlight – Wuthering Heights (Kate Bush cover – live fra tidligere koncert)

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Samantha says:

  Kan I egentlig godt bruge andres fotos uden at kreditere? Jeg syntes måske det kunne være meget rart at have det på mit, altså dét med spejl-Bjarke. Hilsen Samantha.

 2. Eva Regnsky says:

  Hej Samantha,
  Vi forsøger at akkreditere (og for den sags skyld spørge fotografer først), men eftersom bandet havde lagt billedet på deres facebook-profil antog jeg, at det var ment som promotion. Du er krediteret nu.

 3. Samantha says:

  Hej igen Eva, det har jeg først selv set nu. De må have fundet billedet på Playground’s blog så. Misforståelsen er hermed afværget :) Mange tak og god tirsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?